Leden Smurfit Westrock Parenco stemmen tegen eindbod en voor acties

Afgelopen dinsdagavond waren er twee ledenvergaderingen voor leden van CNV en FNV bij Parenco. Wij hebben tekst en uitleg gegeven over het cao-traject en zijn daarover met jullie in gesprek gegaan. Aansluitend is er gestemd: unaniem is het eindbod van de directie verworpen. In deze nieuwsbrief lees je er meer over.

Opkomst lager dan verwacht, aanwezige leden eensgezind

De opkomst tijdens de ledenvergaderingen viel tegen, we hebben een groot gedeelte van jullie gemist. Dank aan alle leden die wel aanwezig waren. Jullie hebben duidelijk aangegeven dat wat er nu ligt onvoldoende is. Ook hebben jullie je ongenoegen geuit over hoe dit cao-traject is verlopen. Alle goede intenties ten spijt, heeft het veel te lang geduurd met een mager eindbod als resultaat.

Er is ook gesproken over de optie voor een cao van 22 maanden. Deze optie is door de directie niet opgenomen in het eindbod, maar zou volgens de directie nog wel terug op tafel kunnen komen. Ook daar hebben jullie over gezegd dat het onvoldoende is. Als je kijkt naar de inflatie van de afgelopen twee jaar, dekken beide opties de inflatie niet. Wij vragen niet eens om koopkrachtverbetering, maar om koopkrachtbehoud.

Actiecomité wordt opgericht, ultimatum gaat verstuurd worden naar de directie

De uitkomst van de stemming was duidelijk: unaniem stemden jullie tegen dit eindbod. Daarop volgend hebben we actievergaderingen gehouden, waar ook vrijwel unaniem gestemd is voor acties. De dag erna hebben we de directie op de hoogte gesteld van de uitkomst van de stemming. Wij gaan nu allereerst een gezamenlijk actiecomité oprichten, en vervolgens zullen wij op korte termijn een ultimatum sturen naar de directie van Parenco. Mocht je je bij dit actiecomité willen aansluiten, laat dat dan aan een van ons of een van de kaderleden van CNV weten.

Om samen te gaan voor een beter resultaat hebben we zoveel mogelijk collega’s nodig! Een betere cao komt er niet vanzelf en dit is het moment om van je te laten horen. Wij houden jullie op de hoogte en komen bij jullie terug wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject.Ga hier naar de cao-pagina

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl 
Samen staan we sterker!

Kaj Gründemann
bestuurder CNV
M: 06 81 91 97 17
E: k.grundemann@cnv.nl

Bas Nieuwpoort
cao delegatielid CNV 

 

Stel hier je vraag

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error