Leden CNV stemmen voor de aanvullende wachtdienstregeling Sitech

Een ruime meerderheid van de leden van CNV heeft ingestemd met de aanvullende wachtdienstregeling die Sitech heeft voorgesteld. Deze regeling geldt alleen voor dit jaar. In de nieuwe cao willen we afspraken maken over een nieuwe regeling die meer voldoet aan de wensen van de medewerkers.

Je hebt onlangs kunnen stemmen over een extra vergoeding voor wachtdiensten voor dit jaar. Die regeling gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2024 en houdt het volgende in:
Iedereen die wachtdiensten loopt, krijgt eenmalig 500 euro bruto. Daarnaast krijgt de medewerker per oproep 75 euro.

Ongeplande wachtdienst
Medewerkers die ongepland wachtdienst hebben omdat ze bijvoorbeeld een collega moeten vervangen wegens ziekte, krijgen daarnaast door de week een vergoeding van 50 euro per dag en in het weekend en feestdagen 125 euro per dag (alle bedragen zijn bruto).

Kritiek
De meerderheid van de leden, die hebben gestemd, zijn dus voor de aanvullende regeling die voor dit jaar geldt. Maar veel mensen gaven wel aan dat ze er niet gelukkig mee zijn. Zo vinden veel leden nog steeds dat er een betere regeling dient te komen die voldoet aan de belasting die het draaien van wachtdiensten met zich meebrengt. Daarnaast zijn er ook de nog andere opmerkingen gemaakt. Wij zullen na de zomer bijeenkomsten organiseren om de punten en ideeën op te halen voor de wachtdienst. 

Werf leden
De moeizame onderhandelingen, die we hebben gevoerd met Sitech, geven weer aan hoe belangrijk het is om een grote, sterke achterban te hebben. Hierdoor kunnen we een stevige vuist maken bij onderhandelingen. Ik roep je daarom op om met je collega's, die niet georganiseerd zijn, in gesprek te gaan. Wijs ze op het belang van een lidmaatschap van de vakbond en roep ze op om lid te worden. Want samen staan we sterk!

Mede namens de kaderleden Matty Ristenpatt en Roel Pieters.

Ed Leunissen
Bestuurder CNV 
M: 06-29023284
E: e.leunissen@cnv.nl