Fibrant en vakbonden bereiken onderhandelingsresultaat cao

Een cao met de looptijd van 1 jaar van 1 juli 2024 tot 1 juli 2025 met een totale loonsverhoging van 3%, verlenging van het sociaal plan met 1 jaar tot 31 maart 2026 en een verhoging van de woon-werkvergoeding van 21 naar 23 cent per kilometer. Deze en andere afspraken staan in het onderhandelingsresultaat dat de vakbonden CNV, FNV, De Unie en Synergo VHP met Fibrant hebben afgesproken.

De afspraken zijn donderdag gemaakt tijdens de 4e onderhandelingsronde. Voor de vakantie waren de vakbonden en de werkgever elkaar al genaderd. Het pijnpunt bleef de loonsverhoging. Jij en je collega’s hadden bij de ledenvergaderingen duidelijk laten blijken dat jullie vonden dat er al een verhoging op 1 juli zou moeten plaatsvinden. Dat was voor de werkgever een moeilijk punt, omdat de resultaten dit jaar tegenvallen. Daarom wilde het de loonsverhoging graag in 2024 laten ingaan, zodat de verhoging op de balans van volgend jaar zou komen.

 Loonsverhoging
Uiteindellijk wordt de verhoging van in totaal 3 procent in twee delen opgeknipt. De eerste verhoging van 1% vindt plaats met terugwerkende kracht op 1 juli 2024. De tweede loonsverhoging van 2% per 1 januari 2025.
In de bijlage vindt je het volledige onderhandelingsresultaat dat we neutraal aan je voorleggen.

 Ledenvergadering
Het resultaat willen we graag met je bespreken tijdens een ledenvergadering.

Wanneer: vrijdag 27 september
Locatie: coka 22 in paviljoen
Tijdstip: 13.45 u tot 14.30 u en 15.00 u tot 15.45 u

Stemmen 
Na afloop van de ledenvergaderingen kun je digitaal stemmen. Daarover ontvang je een nieuwe mail. Stemmen kan tot 4 oktober.

 Vragen?
Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het dan weten. Dat kan via de mail of via jouw cao-pagina. Ook kun je je kaderlid Peter Streutjens aanspreken. Hij zit namens jou en je collega’s bij de onderhandelingen aan tafel.

Ed Leunissen
Bestuurder CNV
M: 06-29023284
E: e.leunissen@cnv.nl

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error