Faillissement is aangevraagd voor Vitrite Middelburg

Op 16 september 2024 heeft CNV het verzoekschrift aanvraag faillissement ingediend bij de rechtbank Middelburg.
CNV heeft namens haar leden faillissement aangevraagd
Op 5 september hebben we tijdens de medewerkersbijeenkomst gesproken over het aanvragen van een faillissement bij het uitblijven van betalingen. Zowel het FNV als het CNV hebben Vitrite Middelburg meerdere keren gesommeerd om de achterstallige salarissen te betalen. Wij hebben hier geen gehoor op gekregen. Met als gevolg dat jullie al sinds eind juli wachten op de volledige betalingen. Wij vonden als vakbonden dat we niet langer konden wachten.

Er is nog geen zittingsdatum bekend
Nu het verzoekschrift is verzonden naar de Rechtbank Middelburg, is het wachten op een zittingsdatum. Als er een datum bekend is, laat ik dit aan jullie weten. De zitting is besloten, dit betekent dat alleen de advocaten naar binnen mogen. Als er een uitspraak wordt gedaan, wordt dit uiteraard ook met jullie gedeeld. 

Het UWV geeft woensdag 18 september een voorlichting
Op woensdag 18 september zijn jullie uitgenodigd voor een medewerkersbijeenkomst in de kantine van Vitrite. Het UWV zal een voorlichting geven over wat het aankomende faillissement financieel betekent en hoe er bij een uitspraak van de rechter, een faillissementsuitkering aangevraagd kan worden. Mochten jullie vooraf al vragen hebben aan het UWV, geef deze door aan de OR en/of aan de kaderleden.

CNV is er voor jou
Het CNV is er voor jou, mocht je je zorgen maken over het zoeken naar ander werk of andere vragen hebben, meld je bij ons! We hebben meerdere samenwerkingen met instanties die jou kunnen helpen met het zoeken naar een andere baan. Mocht je andere vragen hebben over jouw situatie persoonlijk, laat het ook vooral weten.

Maak je collega lid!
Hoe meer leden we hebben, hoe sterker we samen staan. Vakbonden zetten zich in voor jouw arbeidsvoorwaarden en in dit traject kunnen we samen stappen maken die nodig zijn voor jou als medewerker van Vitrite. Als je nu lid wordt van de bond, kun je meteen gebruik maken van jouw lidmaatschap. Er geldt geen wachttijd.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, aarzel niet om contact met ons op te nemen. We kunnen je niet altijd meteen helpen maar doen altijd ons best om een antwoord te geven of een luisterend oor te bieden.

Met vriendelijke groet,


Kathelijne van der Voort
Bestuurder CNV
06 41636856
k.vandervoort@cnv.nl