Eindbod Givaudan: ledenvergaderingen met stemming

Het is niet gelukt om tot een onderhandelingsresultaat te komen. Givaudan heeft een eindbod gedaan. Tijdens ledenvergaderingen willen wij jou onze toelichting geven. En krijg je de mogelijkheid om te stemmen. In de bijlage vind je de volledige tekst van het eindbod.

Waarom een eindbod?

Ondanks dat we over een aantal onderwerpen overeenstemming hebben kunnen bereiken, kunnen we het niet eens worden over het loon.

  • Loon
    Givaudan biedt 3,5% per 1 april en een verhoging van de ziektekostenbijdrage van €55 per 1 oktober.Wil je de inflatie over 2022, 2023 en 2024 volledig gecompenseerd hebben dan heb je 6% loonsverhoging nodig en dan heb je nog geen koopkrachtverbetering.
  • Ploegwissels
    Naast het loon is ook dit jaar weer de situatie rond de ploegwissels besproken. Aanleiding daarvoor was het feit dat de tijd die hiervoor wordt gecompenseerd sinds vorig jaar, in Barneveld niet voldoende blijkt. Givaudan wil verdere discussie hierover nu en in de toekomst graag beëindigen door alle ploegentoeslagen met een procentpunt te verhogen.
    Werk je in de dagdienst, dan heb je hier geen voordeel van.

Waar zijn we wel tevreden over?

Zoals gezegd zijn we niet overal ontevreden over. Er zijn onderwerpen waar we wel overeenstemming over hebben, zoals:

  • Jaarurennorm
    Werkgever heeft aangegeven dat een medewerker tot maximaal 8 uur in de plus mag staan. Dit betekent dat wanneer je aan het einde van een maand bijvoorbeeld 6 uur in de plus staat, deze 6 uur niet meer vervallen aan het begin van volgende maand.
  • DIMU-regeling
    Werkgever verhoogt het aantal vakantieuren voor deze regeling van 144 naar 160 uur.
  • RVU
    Ben je minimaal 10 jaar in dienst en zit je vlak voor je AOW, werk je niet in de nachtdienst maar wil je graag met RVU, dan kun via de toetsingscommissie vragen of je gebruik mag maken van de RVU. Maximaal 2 jaar voorafgaand aan je AOW-gerechtigde leeftijd. Rekening houdend met het feit dat het laatste moment om van de regeling gebruik te kunnen maken 31-12-2025 is.

Stemmen

Als CNV vinden wij het belangrijk dat medewerkers een loon krijgen waarin ook een stuk koopkrachtverbetering zit. Dit missen wij in dit eindbod en daarom kunnen wij dit eindbod niet met een positief advies voorleggen. Maar het is aan de leden om uit te spreken over dit eindbod.

Ledenvergaderingen 25 en 27 juni

Wij willen je uitnodigen voor één van de ledenvergaderingen in Naarden en Barneveld:

  1. dinsdag 25 juni: om 14.30 uur - In De Boeg in Naarden en
  2. donderdag 27 juni: om 14.30 uur - In KWO-ruimte in Barneveld.

Tijdens deze ledenvergaderingen zullen wij het eindbod verder toelichten en jou vragen of je wel of niet kunnen instemmen met dit eindbod. Kun je niet aanwezig zijn bij de ledenvergadering dan heb je de mogelijkheid om tot 27 juni 2024, 13.00 uur digitaal je stem uit te brengen. CNV-leden krijgen hiervoor separaat een stemmogelijkheid toegestuurd.

Heb je nog vragen?

Laat ons deze dan weten. Volg ons ook op de cao-pagina waar je het hele traject kunt nalezen en mee kunt praten. Ga naar de cao-pagina: Cao Givaudan | CNV

Maayke Kasper, bestuurder CNV: m.kasper@cnv.nl 
Nicole Engmann-van Eijbergen, bestuurder CNV: n.engmann-vaneijbergen@cnv.nl 
M 06 5160 1989

Downloads