Cao Westlake: behoorlijke stappen gemaakt (+save the date: infosessie 7 okt!)

Tijdens de ledenvergaderingen over het sociaal plan hebben we ook gesproken over de cao onderhandelingen. In deze nieuwsbrief een korte toelichting op de onderhandelingen vandaag èn de uitnodiging voor de informatiesessie 7 oktober.
Onderhandelingen 16 september
De boodschap tijdens de ledenvergaderingen was heel duidelijk: geen centen en procenten, maar procenten èn in lijn met wat er in de omgeving afgesproken wordt qua loonsverhoging. Dit hebben we vandaag bij de vervolggesprekken over de cao dan ook duidelijk aangegeven bij jullie werkgever. Deze heeft de situatie nogmaals uitgelegd waar Westlake in verkeert. Ook al sluit de AC/ECH fabriek, de verwachting is dat Westlake nog steeds volgend jaar in de rode cijfers zal blijven. Wel is er voldoende vertrouwen in de toekomst voor Westlake in Pernis.

Westlake had een voorstel gedaan van centen en procent maar heeft geluisterd en we hebben stappen gemaakt naar 6 %. We hebben duidelijk gemaakt dat dit onvoldoende is. Westlake heeft meer tijd nodig om te kijken of er meer mogelijk is. We hebben 7 oktober een laatste onderhandelingsdatum staan.

Partijen hebben uitgesproken dat ze dan op tafel leggen wat mogelijk is. Om die reden willen we jullie meteen uitnodigen voor ledenvergadering 7 oktober om 19:00 uur ‘s avonds in het Atlas Hotel in Spijkenisse voor een informatiesessie om jullie bij te praten.

Je cao online
Trouwens, op de cao-pagina kun jij 24/7 reageren op de cao-onderhandelingen, onze nieuwsbrieven of op elkaar. Hou altijd jouw cao-pagina in de gaten! Vragen? Neem gerust contact op!

Mede namens kaderlid Berthy Manuels,

Micky van Loon
bestuurder CNV
T. 06 28 86 65 96
m.vanloon@cnv.nl