Cao-onderhandelingen Envalior begonnen

De onderhandelingen die moeten leiden tot een nieuwe Envalior-cao, zijn gestart. In de eerste onderhandelingsronde heeft Envalior inzicht gegeven in de financiële situatie. Daarnaast hebben de bonden en werkgever hun voorstellenbrieven toegelicht. Ook is er gesproken over de pensioenen.

Jij als medewerker van Envalior, bent nu aangesloten bij pensioenfonds PDN. Dat zal voorlopig ook zo blijven, zo hebben de vakbonden en werkgever afgesproken. Envalior zal in de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel dsm-firmenich volgen. Dsm-firmenich onderhandelt momenteel met de vakbonden over een transitieplan om over te gaan naar het nieuwe pensioenstelsel. Daarover ontvang je binnenkort meer informatie van de vakbonden, werkgever en PDN. 

Financiële situatie
Envalior gaf ook een inkijk in de financiële situatie. Het eerste kwartaal was beter dan verwacht. Of dit een structureel herstel is kon de werkgever niet zeggen. Het goede kwartaal kan ook komen omdat opdrachtgevers hun voorraden op peil hebben gebracht. Wel verwacht het bedrijf dat het boven budget zal eindigen.

Voorstellen
De vakbonden hebben tijdens de bijeenkomst ook de voorstellenbrieven gepresenteerd. In de voorstellenbrief van CNV staan onder andere de volgende voorstellen:
Looptijd: 1 jaar van 1 oktober 2024 tot 30 september 2025
Loon: loonsverhoging van 5,5%
Verhoging van MyChoise budget met 1,5% als compensatie voor de optieregeling

De volledige voorstellenbrief kun je in de bijlage vinden.

Voorstellen werkgever
Envalior heeft onder andere aangegeven dat ze het functiewaarderingssysteem wil omzetten naar Mercer (ipv ORBA en Hay nu) en de beoordelingsafhankelijke salarisverhoging en de performance bonus wil aanpassen. Daarnaast wil het bedrijf de resultaatbeloning wijzigen. De werkgever stelt voor om de C-target (individueel doel) voor C-38 en hoger af te schaffen en de SHE-target toe te voegen aan de A en B target van de beloning.

Vervolg
Het volgende overleg staat gepland voor woensdag 10 juli 2024. Dan zal Envalior een inhoudelijke reactie op de voorstellen van de vakbonden geven en met een eerste loonbod komen. De vakbonden zullen dan ook een reactie geven op de voorstellen van de werkgever.

Vragen?
Zoals altijd zullen we je op de hoogte houden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het dan weten. Dat kan via mail op via jouw cao-pagina. Natuurlijk kun je ook je kaderlid aanspreken.

Mede namens delegatieleden Ate van Hooff (Geleen) en Mans Hogenberg (Emmen).

Ed Leunissen
Bestuurder
E: e.leunissen@cnv.nl
M: 06-29023284

 

Downloads