Can-Pack voorwaarden 5-ploegendienst nog niet rond

Woensdag 17 april hebben wij opnieuw met jullie werkgever gesproken over de invulling van de randvoorwaarden rondom de 5-ploegendienst. Wij hadden goede hoop dat we er uit zouden komen. Helaas is dat niet het geval.

Het zwaarste punt is toch wel de terugkomdagen waar Can-Pack aan vast blijft houden en dan met name de wijze waarop het aantal terugkomdagen ingezet kan worden.

Het feit dat wij er niet zijn uitgekomen heeft alles te maken met het feit dat de belevingswereld over de ploegendienst bij jullie centrale leiding een andere is dan wij normaal gesproken in Nederland met elkaar hanteren. Daar hebben wij als vakbonden dus uitvoerig de tijd voor genomen om die kaders nog maar eens een keer uit te leggen. Ook het feit dat ploegendienst- medewerkers geen parttimers zijn maar gewoon fulltimers in een ploegenrooster is uitvoerig aan de orde geweest.

Om kort te gaan: wij zijn er nog niet uit! Het management Can-Pack Helmond moet met de standpunten van de vakbonden nog een keer naar de hogere leiding. Het mandaat is er niet om nu, op dit moment, afspraken met ons te maken. Wij verwachten rond 29 april 2019 een nieuw signaal van het management te krijgen. Pas dan weten we of we tot afspraken kunnen komen of dat we jullie in een vergadering bij elkaar gaan halen.

Omdat er de laatste weken veel Poolse collega’s lid zijn geworden van de vakbond willen wij iedereen vragen deze informatie goed met elkaar te delen en met elkaar te spreken over de stand van zaken op dit moment. Helpen jullie de betreffende collega’s een handje? Mocht er behoefte bestaan aan nadere uitleg laat het ons dan even weten. Dan gaan we kijken hoe we daaraan tegemoet kunnen komen. We hopen eind april met goed bericht te kunnen komen.

Pas dan gaan we met alle leden in gesprek en het eindoordeel is dan aan jullie.

Deel deze nieuwsbrief met je collega’s en maak hen lid.
Het 1e half jaar krijg je 50% korting! Samen maken wij het verschil, al 125 jaar.
Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!

Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen

M: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl