Vragenlijst begeleiding door CNV bij VDL Nedcar

In deze onzekere, onwerkelijke tijd bij VDL Nedcar vragen we je mee te werken door het invullen van een vragenlijst in verband met de begeleiding voor jullie in de komende periode.

Op vrijdag 15 september heeft de eerste ronde plaatsgevonden van aanzeggingen per 1 november 2023. Voor velen van jullie een dag die onwerkelijk, spannend en onzeker aanvoelde. Op 1 november verliezen alle uitzendkrachten en een grote groep vaste medewerkers hun baan. Helaas zal dit scenario van aanzegging, zich nog een keer herhalen voor een groot deel van de overgebleven medewerkers. CNV Vakmensen ondersteunt jullie hierbij. We hebben al velen kunnen helpen met het controleren van de VSO en het geven van aanvullende informatie. Maar daar stopt het niet bij. We willen er ook voor jullie zijn als je je uitkering moet aanvragen en bij de zoektocht naar ander werk. Daarom willen we jullie een aantal vragen stellen via een korte vragenlijst. Vul de vragenlijst in zodat wij een goed beeld hebben van de hulp die we jullie kunnen aanbieden.

Maak gebruik van het aanbod in het Sociaal Plan

In het Sociaal Plan is geregeld dat jij hulp krijgt bij het zoeken naar ander werk. Ben je jonger dan 45 jaar dan staat daar een bedrag van €2.500 voor. Ben je ouder dan 45 jaar dan is dat zelfs €4.000. Let op! Je krijgt geen geld maar ondersteuning. Je kunt kiezen voor LHH of Risesmart maar je mag ook een andere keuze maken. Wij kunnen je hierbij helpen. Vul daarom de vragenlijst in en laat geen ‘geld’ liggen. Kiezen voor ondersteuning is verstandig omdat je daarmee al gedeeltelijk aan de sollicitatieplicht voldoet.

Stuur dit bericht gerust door naar jouw collega’s. Alvast dank voor de medewerking.

Jeroen Bruinsma
Bestuurder CNV Vakmensen
tel: 06-34497279
email: j.bruinsma@cnvvakmensen.nl