Voortgang onderhandelingen sociaal plan - eindpunt nadert

Afgelopen maandag spraken wij opnieuw met de werkgever. We zijn er in dat gesprek nog niet uitgekomen, in deze nieuwsbrief een korte update.

Voortgang zonder echte vooruitgang

Afgelopen maandag hebben we opnieuw met de werkgever gesproken over het sociaal plan. Ter voorbereiding hebben de vakbonden in gezamenlijkheid een set aan afspraken ontwikkeld en aan de werkgever voorgelegd. Na bestudering van het plan heeft jullie werkgever teruggekoppeld dat ze zich in grote lijnen kunnen vinden in de onderdelen van het sociaal plan, maar dat de beëindigingsvergoeding en de hoogte van de bedragen die wij opnemen voor ondersteuning richting een nieuwe baan of het kunnen volgen van een opleiding het struikelblok zijn.

Fatsoenlijke ontslagvergoeding belangrijk

Zoals we van de leden hebben meegekregen is een goede beëindigingsvergoeding voor boventallig verklaard personeel een essentieel onderdeel van een af te spreken sociaal plan. We hebben op tal van onderwerpen stevige discussie gevoerd, waarbij we altijd het idee hadden er wel uit te kunnen komen. Op de beëindigingsvergoeding die wij noodzakelijk achten om mee terug te kunnen naar onze leden, blijft echter een groot verschil bestaan. 

Eindpunt voor de vakbonden in zicht

In het overleg van maandag hebben we een heel duidelijke boodschap neergelegd. Het eindpunt van onze gesprekken komt in zicht en er is meer nodig om tot een acceptabel resultaat te kunnen komen. Accell deelde ons mede dat hetgeen wij vragen in hun ogen onrealistisch en onhaalbaar is. We hebben op dat moment vastgesteld dat we het eindpunt in de onderhandelingen naderen, als er geen beter bod van de werkgever komt dan heeft het geen nut om verder te spreken en zal de werkgever een eindbod moeten uitbrengen aan de bonden. Een eindbod dat wij dan niet positief kunnen voorleggen aan onze leden. Het voldoet niet aan het mandaat van de leden én het doet geen recht aan onze inzet: fatsoenlijke afspraken waarin waardering en respect voor jarenlange tomeloze inzet weerklinken.

Van onze kant hebben we daarom aangegeven dat wij de leden dan gaan informeren dat we er niet uit komen en we niet kunnen instaan voor de gevolgen die dat teweeg gaat brengen. We hebben daarop Accell nogmaals op het hart gedrukt goed te kijken naar de mogelijkheden om toch aan onze wensen tegemoet te komen. Maximale druk van wat we met praten kunnen bereiken. 

Toch nog een oplossing mogelijk?

Accell liet ons weten er hoe dan ook uit te willen komen en daarvoor zijn we voor aanstaande donderdagmiddag uitgenodigd door de CEO van Accell, dhr. Tjeerd Jegen. We gaan natuurlijk in op een uitnodiging om eruit te komen, maar we hebben als voorwaarde gesteld dat we niet gaan morrelen aan onze eis en dus niet voor de vorm afreizen naar Amersfoort. We gaan ervan uit dat we in Amersfoort de spreekwoordelijke boter bij de vis moeten halen. Het maakt ons niet uit, zolang wij maar terug kunnen komen met een resultaat dat we met vertrouwen voor kunnen leggen aan onze leden. 

Zoals altijd geldt dat ik jullie op de hoogte zal houden van de voortgang. Heb je eerder vragen of opmerkingen, neem dan contact met mij op via onderstaande contact gegevens. Ik sta je graag te woord. 

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
06-18711343
a.williams@cnvvakmensen.nl 

 

 

 

 

 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error