Verkenning arbeidsvoorwaardenvorming ASML

Sinds 6 april zijn cao partijen bij ASML zonder voorwaarden vooraf met elkaar in gesprek over arbeidsvoorwaardenvormig binnen ASML. In de afgelopen periode hebben er een achttal overleggen plaatsgevonden waarin over een diversiteit van arbeidsvoorwaarden is gesproken.

Voorstellen CNV Vakmensen

De voorstellen van CNV Vakmensen zijn gebaseerd op het arbeidsvoorwaardenbeleid 2021 van CNV Vakmensen en zijn in concept tot stand gekomen in samenspraak met de BedrijfsLedenGroep (BLG) van CNV Vakmensen bij ASML. Deze voorstellenbrief , zie bijlage CNV Voorstellenbrief, is dus nog niet door de leden vastgesteld!

Leden hebben stemrecht

De voorstellen zijn additioneel op de bestaande afspraken (A- bepalingen van de cao Metalektro, inclusief de afspraken in het recente cao akkoord). Dit betekent dat de inzet van CNV Vakmensen is om hiermee de cao Metalektro van toepassing te blijven verklaren en de verbeterde afspraken te regelen in een B-cao.

De leden van CNV Vakmensen worden nu in de gelegenheid gesteld om hun stem uit te brengen over deze additioneel geformuleerde cao voorstellen. Klik hier om je stem digitaal uit te brengen. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je met deze link op internet je stem uitbrengen: https://bit.ly/3CSHIr8 De stemming loopt tot 3 oktober 2021, 24.00 uur.

Voorstellen ASML

De door ASML ingediende voorstellen tref je in bijlage 2 aan. Mogelijk dat ASML nog met aanvullende/gewijzigde voorstellen komt. De voorstellen van ASML concentreren zich op drie thema’s, te weten:

  • Balans werk / privé
  • Waardering en beloning
  • Duurzame Inzetbaarheid.

Tja, wat biedt ASML nu feitelijk? Oordeel zelf en breng je stem uit.

Namens de CNV Vakmensen cao delegatie,

Klaas Brantjes, kaderlid CNV Vakmensen

en

Arjan Huizinga, bestuurder CNV Vakmensen

M 06 5160 2032 / a.huizinga@cnvvakmensen.nl