Verbeteringen sociaal plan Bosch TT

Naar aanleiding van overleg met jouw werkgever op 26 juli jongstleden zijn een aantal verbeteringen overeengekomen in het sociaal plan. In deze nieuwsbrief lees je welke verbeteringen zijn opgenomen. In de bijlage tref je het definitieve sociaal plan aan.

Verbeteringen sociaal plan

  1. De looptijd van het sociaal plan is verlengd. Het concept sociaal plan kent nu een looptijd van 1 september 2023 tot en met 31 augustus 2028 in plaats van de einddatum van 1 januari 2024.
  2. Bij de plaatsmakersregeling is de aftopping van de beëindigingsvergoeding aangepast. De vergoeding is nu gemaximeerd op de wettelijke transitievergoeding met maximum van €89.000 bruto of het jaarsalaris indien dat hoger is dan het maximumbedrag van €89.000. Het maximumbedrag kan niet hoger zijn dan maximum overeengekomen vergoeding van €140.000 bruto.
  3. Er is een zogenaamde retentiebonus voor medewerkers overeengekomen. Voor de huidige reorganisatie ontvangen medewerkers vanaf 1 januari 2024 tot aan de datum einde dienstverband een “bonus” van €500 bruto per maand.
  4. Voor medewerkers van 60 jaar en ouder is de outplacement begeleiding verruimd van 6 naar 10 maanden met een optie tot verlenging met 2 maanden.

Daarnaast zijn er nog enkele kleine tekstuele aanpassingen gedaan om de leesbaarheid en/of interpretatie van artikelen of definities te verbeteren. Bijvoorbeeld definitie bruto maandsalaris, hier zijn de elementen welke meegenomen worden in de berekening nu expliciet vermeld.

Stemming over verbeterd sociaal plan

Hiermee is voldaan aan de wensen van de leden en wordt dit sociaal plan opnieuw ter stemming voorgelegd aan de leden. Leden van CNV Vakmensen krijgen een aparte nieuwsbrief en kunnen hun daarmee stem uitbrengen tot en met maandag 7 augustus 23.59 uur.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar de aanmeldpagina.

Mede namens Ayhan Ozkan (CNV onderhandelingsdelegatie lid),

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-5160 2032
E a.huizinga@cnvvakmensen.nl 

 

 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error