Vakbonden geïnformeerd over aanstaande reorganisatie Accell Heerenveen

Beste mensen,

Vandaag zijn jullie door de werkgever geïnformeerd over de plannen die Accell heeft gemaakt om een groot deel van de productieactiviteiten af te stoten. Ik kan me goed voorstellen dat dit nieuws hard is binnengekomen. Ondanks dat er al langere tijd berichten de ronde deden over slechtere bedrijfsomstandigheden hadden we niet voorzien dat de impact van de plannen dusdanig fors zouden zijn. Ook wij zijn geschrokken van de impact van de plannen.

Snel met jullie in gesprek

De ondernemingsraad zal de plannen van de werkgever gaan toetsen en zal daarbij kijken of alle alternatieve scenario’s goed zijn onderzocht. Ook zullen ze de kritische vraag stellen over de toekomst, welk perspectief is er nog als deze reorganisatie wordt doorgevoerd?

Voor ons als vakbond geldt dat wij vooral met de werkgever in gesprek willen over hoe we omgaan met het opvangen van de sociale gevolgen. Met andere woorden: wat betekent het nu als jij je baan kwijt raakt, welke ondersteuning kun je dan verwachten van de werkgever en van de vakbond. En hoe zit het eigenlijk met een ontslagvergoeding?

Voordat we het gesprek aangaan met de werkgever willen we eerst met jullie in gesprek. We organiseren daarom een ledenvergadering op het bedrijf:

Gezamenlijke ledenvergadering CNV Vakmensen & FNV
Woensdag 31 januari
16.30 uur tot 18.00 uur
Locatie: Kantine Industrieweg 4

Onze bedoeling is om dan toe te lichten hoe het vervolg van dit proces er uit gaat zien. Natuurlijk is er dan ruim de tijd om alle vragen te beantwoorden.

CNV Vakmensen bereikbaar

Naast dat ik jullie op dit moment sterkte wil wensen met het verwerken van dit nieuws, wil ik direct aangeven dat ik bereikbaar ben om vragen te beantwoorden indien hier behoefte aan is. Je kunt me mailen of bellen op onderstaande contact gegevens. Natuurlijk kan dit ook morgen op het bedrijf. Ik hoop jullie daar te treffen. 

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
0618711343
a.williams@cnvvakmensen.nl