Update PME pensioenregeling

Op maandag 3 juli 2023 hebben wij de voorstellen van FME werkgevers ontvangen voor de invulling van de nieuwe pensioenwet. In de bijlage tref je de voorstellen van FME en onze voorstellen aan.

Het is de bedoeling dat vakbonden en FME vóór het einde van dit jaar een principeakkoord overeenkomen voor een nieuwe pensioenregeling in de Metalektro. Dit betekent ook dat je rekening moet houden met een ledenraadpleging vóór de komende jaarwisseling.

Zoals je kan lezen in de FME-voorstellen zijn werkgevers van mening dat er wat hun betreft geen geld bijkomt voor deze nieuwe pensioenregeling, de overgang naar de nieuwe regeling is wat werkgevers betreft volledig voor rekening van het pensioenfonds (PME).

Natuurlijk vinden wij daar wat van, maar zover is het nog niet. Het is zo dat op 6 september aanstaande vakbonden en FME werkgevers opnieuw bijeenkomen om een eerste reactie te geven op elkaars voorstellen. Naar verwachting zal er aansluitend een onderhandelingstraject zijn tot en met oktober en/of november 2023.

Wij houden je steeds op de hoogte van de ontwikkelingen met behulp van nieuwe updates.

Voor nu wens ik je een mooie zomer toe en een geweldige vakantie voor diegenen bij wie dat nog in het vat zit.

Arthur Bot
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2044 5190
E a.bot@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error