Uitnodiging bijeenkomst Fokker Techniek 28 juli

Een onzekere tijd voor werknemers bij Fokker Techniek is helaas aangebroken. Van jullie directie hebben wij vernomen dat er een voorgenomen besluit ligt voor een reorganisatie waarbij arbeidsplaatsen komen te vervallen. Een harde mededeling voor werknemers, die hiermee hun baan kunnen verliezen.

Minder werk in de civiele programma’s
Door de corona crisis staat de civiele luchtvaart markt zwaar onder druk. Door de dalende vraag van klanten is er minder werk. Volgens jullie directie duurt het herstel van de civiele markt nog een lange tijd. Naast andere kostenbesparende maatregelen en gebruik making van de noodmaatregelen vanuit de overheid (NOW en uitstel belasting) ligt er een voorgenomen besluit om banen te schrappen. De ondernemingsraad heeft een adviesaanvraag ontvangen en beoordeelt nut, noodzaak en onderbouwing van deze reorganisatie.

Sociaal Plan
Het sociaal plan dat wij hebben afgesproken in december 2019 met jullie directie zal van toepassing zijn. Dit sociaal plan heeft een looptijd tot eind december 2022. Tijdens de ledenvergadering zullen we een uitgebreide toelichting geven.

Ledenvergadering
We nodigen alleen leden uit voor een bijeenkomst in het bedrijf op dinsdag 28 juli 2020. Aanvang 15.00 uur tot 16.00 uur in hal 3. 

Aanmelden!
Vanwege de coronacrisis en de RIVM richtlijnen moeten we een inschatting kunnen maken van het aantal deelnemers in verband met het inrichten van de hal. Geef daarom aan of je komt. Doe dit via mail bij jan.meeder@fnv.nl graag nog vóór 27 juli.

Is je collega geen lid, maar wil dat wel worden nog voor deze bijeenkomst, dan kan hij of zij ook naar de bijeenkomst komen. Inschrijven kan via deze link. Onze juridische dienstverlening staat onder voorwaarden ook open voor nieuwe leden.

Tijdelijke waarneming
Jullie vaste CNV Vakbondsbestuurder geniet van vakantie. Geen nood, hij heeft deskundige collega’s die jullie belang graag behartigen tijdens zijn afwezigheid. Ondergetekende, Henk van Beers, zal dinsdag aanwezig zijn samen met de dienstdoende collega van de FNV.

Mochten jullie voorafgaande aan de ledenbijeenkomst nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met CNV Vakbondsbestuurder Tjeerd Orie. Bereikbaar via M. 0620489475 of t.orie@cnvvakmensen.nl

Voor jullie gemak
Voor jullie gemak treffen jullie op deze pagina het sociaal plan van Fokker 2019-2022, het personeelsregelingen handboek en onze nieuwsbrieven die in het verleden zijn verzonden.

Tot dinsdag de 28ste,

Met vriendelijke groet,

Henk van Beers
Bestuurder / Onderhandelaar CNV Vakmensen