Stem over financiële aspecten PDP bij Fokker

Nieuw PDP-systeem wordt met een verhoogd percentage beloning uitgebreid.

GKN Fokker is in 2019 gestart met Performance Development Planning (PDP) in het systeem Wilbur. PDP is de beoordelingssystematiek van GKN. Voor de invoering van deze nieuwe systematiek heeft jouw werkgever de afstemming gezocht met zowel de COR als met CNV Vakmensen en haar collega-bonden. Met de COR voor de systematiek zelf. Met de vakbonden voor de financiële aspecten die verbonden zijn aan deze nieuwe beoordelingssystematiek.

Principeakkoord over beloningsaspecten PDP
De Centrale Ondernemingsraad van GKN Fokker heeft inmiddels haar instemming gegeven op de PDP-systematiek zelf. Het is nu aan jou om je oordeel te geven over de financiële aspecten die aan de PDP-regeling zijn verbonden. 

CNV Vakmensen is tevreden over de verhogingspercentages die bij de verschillende beoordelingskwalificaties zijn afgesproken. Die percentages komen voor een groot deel overeen met de Fit-to-Positionsystematiek die tot 1 januari 2020 gold voor cao-personeel. We hebben een nieuw percentage afgesproken voor de kwalificatie “uitmuntend”. Daarnaast zijn we tevreden over de afspraken die we hebben gemaakt over medewerkers die meerdere jaren achtereen een uitmuntende of zeer goede beoordeling hebben ontvangen. Wij leggen het resultaat dat we met GKN Fokker hebben bereikt over de beloningsaspecten van de PDP-systematiek daarom met een positief advies aan je voor. 

GKN Fokker heeft een kort communicatiebericht opgesteld waarin ze de PDP-systematiek op hoofdlijnen uitlegt. Het communicatiebericht geeft tevens inzicht in de beloningsaspecten die aan de nieuwe systematiek zijn verbonden. Dit communicatiebericht vind je in een bijlage, en ook de oude en de nieuwe regeling vind je in bijlage hierbij. 

Stemmen
Onze leden hebben altijd het laatste woord, dus ook nu weer! Je kunt tot en met vrijdag 24 januari 2020, 12:00 uur je stem uitbrengen. Klik hier om digitaal te stemmen. Krijg je de nieuwsbrief per post dan kun je het stemformulier hiervoor gebruiken.

WAU-regeling
Tot slot informeren wij jou hiermee dat de stemming over de WAU-regeling positief uitviel en wij dus over gaan tot ondertekening.

Vragen of opmerkingen? 
Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met ons op. Wij zijn bereikbaar op erik.jonker@fokker.com en a.bot@cnvvakmensen.nl of 06-20445190.

Mede namens Erik Jonker,
Arthur Bot, bestuurder CNV Vakmensen

 

 

Downloads