Stand van zaken Parker Hannifin

Het dagelijks leven van ons allemaal is de afgelopen dagen op zijn kop gezet. Kinderen gaan niet meer naar school. Waar mogelijk werken mensen thuis en vermijden we sociale contacten. Kortom alles is even anders. Voorop staat dat de gezondheid van iedereen prioriteit heeft.

Om die reden hebben we een overleg wat deze week gepland stond met de OR en een klein comité van collega’s geannuleerd. Tijdens dit overleg zouden we wensen rondom een mogelijk 3 ploegenrooster inventariseren. We vinden het echter wel belangrijk om de wensen van de werkvloer voor een mogelijk 3 ploegenrooster alsnog te inventariseren. Het gaat tenslotte om jullie rooster. Deze inventarisatie gaat nu op een andere manier plaatsvinden in samenwerking met de OR. Daar horen jullie binnenkort meer over.

Zoals eerder aangegeven staan er twee data gepland voor onderhandelingen voor het sociaal plan op woensdag 25 maart en woensdag 1 april. Op dit moment weten we nog niet of en hoe er invulling gegeven gaat worden aan deze onderhandelingen. Belangrijk hierbij is het antwoord op de vraag: in hoeverre het onderzoek is gevorderd, naar nut en noodzaak van de reorganisatie, dat de OR laat doen door een externe deskundige. Ook zullen we straks creatief om moeten gaan met een ledenraadpleging als we contouren voor een sociaal plan hebben. Daar houden wij jullie vanzelfsprekend van op de hoogte.

We hebben al veel besproken in de ledenbijeenkomst. Mocht je nog vragen of suggesties hebben, mail mij dan. E-mail is voor nu een handig medium.

Voor nu: Succes met werken en blijf gezond! Hebben jullie vragen of willen jullie advies, neem dan contact met ons op!
Willen jullie nog meer weten over de situatie rondom het Coronavirus en werken, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/themas/coronavirus

Henk van Beers
bestuurder CNV Vakmensen
E: h.vanbeers@cnvvakmensen.nl