Sociaal plan Wärtsilä, Quantiparts en Wärtsilä SAM Electronics

Aan het eind van 2020 loopt het doorlopende sociaal plan van Wärtsilä, Quantiparts en Wärtsilä SAM Electronics af.

Half november 2020 hebben de vakbonden CNV Vakmensen, FNV Metaal en De Unie, op aandringen van de bonden, voor het eerst gesproken met jouw werkgever over het verlengen van het sociaal plan. Tijdens dit overleg is er geen concreet voorstel gedaan. Echter gaf jouw werkgever aan in een eventueel nieuw sociaal plan verslechteringen aan te willen brengen op het gebied van de beëindigingsvergoeding, in vergelijking met het aflopende sociaal plan. Ook heeft jouw werkgever aangegeven een maximum in te willen stellen voor de beëindigingsvergoeding.

Op 9 december zouden de vakbonden een inhoudelijk overleg hebben met jouw werkgever over een nieuw sociaal plan en in voorbereiding daarop op 4 december een eerste voorstel voor een nieuw sociaal plan ontvangen. Dit overleg is op verzoek van jouw werkgever geannuleerd, doordat de onderhandelingen voor de cao Metalektro vastliepen.

Tijdens een actietraject vinden er geen onderhandelingen meer plaats met FME-werkgevers, tenzij er sprake is van een reorganisatie met boventalligheid. De vakbonden hebben toen het voorstel neergelegd om het huidige sociaal plan met 1 jaar te verlengen. Dit heeft jouw werkgever afgewezen.

Op dit moment is er geen reorganisatie aan de orde en gaan de vakbonden geen sociaal plan afsluiten als dit verslechteringen voor de werknemers betekent. Wanneer er een reorganisatie aan de orde is, meldt jouw werkgever zich bij de vakbonden en gaan we op dat moment onderhandelen over een nieuw sociaal plan.

Mocht je hier vragen of opmerkingen over hebben, neem dan gerust contact op.

Arthur Bot
bestuurder CNV Vakmensen
M : 06 - 20 44 51 90
E : a.bot@cnvvakmensen.nl