Sociaal plan Fokker tot en met 2022 gereed

Op woensdag 11 december 2019 hebben Fokker en de vakbonden de laatste hand gelegd aan een nieuw sociaal plan bij Fokker met een looptijd van drie jaar. De afspraken zijn nodig in verband met de aankondiging van Fokker om te gaan reorganiseren onder de naam ‘Mondriaan’.

Over dit sociaal plan dat je in bijlage aantreft, kunnen leden nu hun stem uitbrengen, zie de link onderaan de nieuwsbrief. Het sociaal plan kenmerkt zich door afspraken waarbij in geval van boventalligheid er eerst op basis van vrijwilligheid vertrokken kan worden. Deze vrijwilligers hebben na goedkeuring Fokker op vrijwillig boventallig, recht op het volledige sociaal plan.
Pas indien er onvoldoende vrijwilligers zijn, zal er sprake zijn van gedwongen ontslag. CNV Vakmensen is van meet af aan voorstander geweest van een dergelijke afspraak.

Vangnetperiode
Nieuw is de afspraak over een zogenaamde vangnetperiode. Hierdoor heeft de boventallige werknemer recht op een periode van zes maanden waarin hij/zij vrijgesteld is van werk. In deze periode kan je dus omzien naar ander werk of wat je zelf dan ook wil, terwijl je dienstverband dus nog zes maanden voortduurt.

Schadeloosstelling
Tot slot is de schadeloosstelling na afloop van de vangnetperiode gebaseerd op de huidige (2019) wettelijke transitievergoeding zonder maximale bedragen te vermenigvuldigen met 2 (verdubbelen dus) plus €4000 bruto, vrij te besteden. Het sociaal plan is door de bonden als een onderhandelingsresultaat gekwalificeerd.

Stem uiterlijk 19 decmeber 2019
Wij verzoeken je met via link digitaal je stem uit te brengen. Krijg je de nieuwsbrief per post dan kun je met dit webadres je stem uitbrengen op internet: https://q.crowdtech.com/qKdIZxHNqEiodo2gtz7eCg Aansluitend zullen wij Fokker informeren over het resultaat van deze stemming.

Met vragen, opmerkingen of support kan je terecht bij ondergetekende. Rest ons om jou en je naasten ondanks alles, fijne feestdagen te wensen en een gezond 2020.

Mede namens Erik Jonker, delegatielid CNV Vakmensen
Arthur Bot, bestuurder CNV Vakmensen
E a.bot@cnvvakmensen.nl
M 06 2044 5190

Downloads