Pilotprogramma Werk en Mantelzorg

Met de werkgeversorganisatie FME hebben wij afgesproken om een pilot Mantelzorg in de Metalektro te organiseren. Deze pilot is in maart gestart. Meer informatie vind je hier.

Waarom de pilot Mantelzorg?

Wij als vakbond vinden het belangrijk om medewerkers te helpen bij de balans tussen werk en privé. De combinatie werk en mantelzorg vraagt soms veel van mensen. Daarom kunnen mantelzorgers vaak wat extra ondersteuning en begrip gebruiken.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig (onbetaald) zorgen voor een chronisch zieke partner, een gehandicapt kind of een hulpbehoevende naaste, vriend of buur. Landelijk combineert 1 op de 4 medewerkers werk en mantelzorg.

Onderzoek naar mantelzorg in de Metalektro

We willen graag weten hoeveel medewerkers binnen de Metalektro mantelzorgtaken verrichten. En hoe zij de combinatie werk en zorg ervaren. Daarom doen we dit online onderzoek. Na afloop van het onderzoek koppelen wij de uitkomsten aan je terug.

Help ons mee en laat je stem horen

Hoe meer personen de vragenlijst invullen, hoe beter wij weten wat er speelt. Daarom willen we graag aan alle leden vragen om de vragenlijst in te vullen. De vragenlijst bevat vragen voor mantelzorgers, leidinggevenden en collega’s van mantelzorgers. Je vindt de vragenlijst hier.

Vul de vragenlijst in voor 16 oktober 2023

Een extern onderzoeksbureau verwerkt de vragenlijsten. Je gegevens worden anoniem en vertrouwelijk behandeld. De vragenlijst is toegespitst op jouw situatie. De lengte van de vragenlijst kan dus verschillend zijn. Invullen duurt 5 tot maximaal 15 minuten.

Meer weten of nog vragen?

Voor vragen over het invullen van de enquête kun je contact opnemen met Gerard van Cuijk via g.vancuijk@cnvvakmensen.nl. Als je moeite hebt met het invullen, neem dan contact op met Wies Kerkvliet van stichting Werk&Mantelzorg via w.kerkvliet@werkenmantelzorg.nl.

Alvast hartelijk dank voor je medewerking!