Onzekere tijd voor werknemers bij GKN Fokker

Er is een ledenvergadering op dinsdag 14 juli 2020. Meld je aan voor de bijeenkomst!
Van jullie directie hebben wij vernomen dat er een voorgenomen besluit ligt voor een reorganisatie, waarbij arbeidsplaatsen komen te vervallen. Een harde mededeling voor werknemers, die hiermee hun baan kunnen verliezen.

Minder werk in de civiele programma’s
Door de coronacrisis staat de civiele luchtvaart markt zwaar onder druk. Door de dalende vraag van klanten is er minder werk. Volgens jullie directie duurt het herstel van de civiele markt nog een lange tijd. Naast andere kostenbesparende maatregelen en gebruik making van de noodmaatregelen vanuit de overheid (NOW en uitstel belasting) ligt er een voorgenomen besluit om banen te schrappen. De ondernemingsraad heeft een adviesaanvraag ontvangen en beoordeelt nut, noodzaak en onderbouwing van deze reorganisatie.

Sociaal Plan
Het sociaal plan dat wij hebben afgesproken in december 2019 met jullie directie zal van toepassing zijn. Dit sociaal plan heeft een looptijd tot eind december 2022. Tijdens de ledenvergadering zullen we een uitgebreide toelichting geven.

Ledenvergadering
We nodigen alleen leden uit voor een bijeenkomst in het bedrijf (autoclavenhal) op dinsdag 14 juli 2020. Dit doen we in twee delen:
  • Bijeenkomst A: Aanvang 14.00 uur tot 15.00 voor de ochtenddienst
  • Bijeenkomst :; Aanvang 15.30 uur tot 16.30 voor de avonddienst en kantoor

Vanwege de coronacrisis en de RIVM-richtlijnen moeten we een inschatting kunnen maken van het aantal deelnemers in verband met het inrichten van de hal. Geef daarom aan of en naar welke bijeenkomst je komt, bijeenkomst A of B.
Doe dit graag nog vóór 13 juli via mail bij a.bot@cnvvakmensen.nl. Neem naar de bijeenkomst je ledenpas mee.

Is je collega geen lid, maar wil dat wel worden en ook naar de bijeenkomst komen? Dan moet hij of zij zich tijdig inschrijven, dat kan via www.cnvvakmensen.nl. Onze juridische dienstverlening staat onder voorwaarden ook open voor nieuwe leden.

Als bijlagen treffen jullie aan het sociaal plan 2019-2022 en het addendum sociaal plan.


Arthur Bot
bestuurder CNV Vakmensen
Telefoon 06 204 45 190

Downloads