Onderhandelingsresultaat sociaal plan Bosch TT

CNV Vakmensen bereikt overeenstemming over sociaal plan Bosch TT.

Op 5 juli zijn we met Bosch na een lange sessie tot een onderhandelingsresultaat over jullie sociaal plan gekomen. We hebben afspraken gemaakt over wat er gebeurt als je boventallig wordt verklaard.

Ontslagvergoeding

De ontslagvergoeding wordt gebaseerd op factor 2,3. Dat betekent dat de huidige wettelijke transitievergoeding wordt vermenigvuldigd met 2,3. Daarmee is de factor in lijn met hetgeen we elders binnen het Bosch concern recent hebben afgesproken. De ontslagvergoeding kan nooit meer zijn dan € 140.000,=. Een dergelijk plafond zal nauwelijks iemand raken. Voor de oudere werknemers is tevens van belang dat de vergoeding niet meer zal zijn dan het verschil tussen jouw inkomen nu en hetgeen je aan socialezekerheidsuitkeringen ontvangt na je ontslagdatum tot jouw AOW-datum.

Andere afspraken

Naast de ontslagvergoeding zijn er afspraken gemaakt over onder andere ondersteuning in het vinden van ander werk (outplacement), herplaatsing binnen Bosch of de Bosch Groep, kostenvergoeding juridische bijstand/financieel advies.

Ontslagroutes

Of je nu via een vaststellingsovereenkomst of na een ontslagprocedure bij het UWV wordt ontslagen de ontslagvergoeding is in beide gevallen voor jou gelijk. Je hebt dus altijd de mogelijkheid om de vaststellingsovereenkomst al dan niet te ondertekenen en jouw ontslag te laten toetsen door het UWV. Indien je niet tekent, zal de werkgever ontslag aanvragen bij het UWV. Deze ontslaginstantie toetst vervolgens of het ontslag volgens de regels is verlopen.

Toelichting sociaal plan

De factor op de vergoeding en het feit dat los van welke ontslagroute gelkopen wordt dezelfde vergoeding wordt uitgekeerd, is voor ons aanleiding de afspraken als onderhandelingsresultaat aan jullie voor te leggen. Dat doen we middels een bijeenkomst voor het volledige personeel op:

Donderdag 13 juli in het personeelsrestaurant van 14.00 tot 16.00 uur

Digitaal stemmen

Aan de teksten van het sociaal plan wordt momenteel hard gewerkt, deze sturen we jullie toe zodra deze gereed zijn waarna de leden digitaal hun stem kunnen uitbrengen. Naar verwachting worden de teksten en de digitale stemknop jullie volgende week vrijdag 14 juli toegezonden waarna je in dat geval tot 19 juli digitaal kunt stemmen. Let wel: het stemmen is dus digitaal en voorbehouden aan de leden van de betrokken vakbonden. Graag zien wij jullie op donderdag 13 juli aanstaande. Voor nu dank voor jullie input in de afgelopen tijd.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen

Mede namens Ayan Ozkan (CNV onderhandelingsdelegatielid),

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 20 32
E a.huizinga@cnvvakmensen.nl

 

 

 

 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error