Nog geen sociaal plan Thyssenkrupp Home Solutions

Na onze ledenvergadering op 13 november 2019 hebben wij zeker niet stil gezeten met als doel tot een goed sociaal plan te komen.

Zoals jullie hebben begrepen, heeft de OR op 22 november 2019 advies uitgebracht. Dit was een negatief advies op de adviesaanvraag van de directie van 9 september 2019.
Op 9 december 2019 heeft de directie van Thyssenkrupp Home Solutions de OR bericht dat zij het voorgenomen besluit van 9 september 2019 volledig zullen uitvoeren. Dit betekent dat de directie van Thyssenkrupp Home Solutions een maand wachttijd heeft, voordat zij hun besluit kunnen uitvoeren. De OR kan naar de Ondernemingskamer gaan.

De directie van Thyssenkrupp Home Solutions heeft ons begin deze week op de hoogte gesteld van hun besluit en we hebben gisteren opnieuw onderhandeld over een sociaal plan.
We kunnen jullie berichten dat, zo is gistermiddag gebleken, we nog ver uit elkaar liggen wat betreft de hoogte van de beëindigingsvergoeding. De werkgever heeft besloten om het overleg op te schorten en zal zo snel mogelijk, na intern beraad, op ons gedane voorstel terugkomen.

We realiseren ons, dat dit een hele spannende en onzekere tijd is. We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Mede namens Elsa van der Kraats (FNV Metaal),

CNV Vakmensen
Piet Verburg, bestuurder
E. p.verburg@cnvvakmensen.nl