Leden CNV Vakmensen geven groen licht voor nieuwe cao Metalektro

De leden van CNV Vakmensen werkzaam in de metalektro hebben het cao-resultaat van september jl. goedgekeurd. Daarmee is de nieuwe cao in de Metalektro een feit. Een grote meerderheid stemde in met het behaalde resultaat, maar er waren ook veel tegenstemmers. De huidige hoge inflatiecijfers in combinatie met de onzekerheid over de effecten van het kabinetsbeleid, zorgen ervoor dat veel leden zich toch tekort gedaan voelen met de afgesproken loonsverhogingen.

Tot 1 november konden de leden hun stem uitbrengen. Nadat eerder deze week ook de landelijke kaderleden in de cao-commissie de resultaten van de ledenraadplegingen hebben besproken, kan worden vastgesteld dat de nieuwe cao in de Metalektro een feit is. Eerder hebben FME-werkgevers al met het cao-resultaat ingestemd.

Veruit de meeste leden hebben zonder veel omhaal met het cao-resultaat ingestemd, ongeveer 1 uit 5 leden is tegen. Dat betekent dat CNV Vakmensen tijdens de looptijd van de nieuwe cao van 1 december 2022 tot 1 juni 2024 de prijsontwikkelingen nauwlettend zal volgen. Met onze regelmatige nieuwsbrieven zullen wij de leden informeren over de stand van zaken. Iedereen kan zo tamelijk eenvoudig samen met ons een oogje in het zeil houden. Onze opdracht was zeker niet om ervoor te zorgen dat de leden moeten inleveren.

Helaas kan er nog weinig kan worden gezegd over de daadwerkelijke effecten van het overheidsbeleid in combinatie met de loonsverhogingen en de inflatieontwikkeling. Daarom kunnen wij serieuze tekortkomingen eigenlijk pas achteraf vaststellen en zullen daarom bij de nieuwe cao onderhandelingen zo nodig met correctievoorstellen komen. Wij willen hier zo veel mogelijk leden bij betrekken. Als de prijsontwikkeling helemaal de spuigaten uitloopt zullen wij zeker voor het einde van de cao bij FME-werkgevers aan de bel trekken.