Ledenvergadering Parker Hannifin op 8 april

Als bekend heeft de directie het voornemen de ESS-werkzaamheden in Hendrik-Ido-Ambacht te beëindigen. Dat zou betekenen dat per 1 juli 2019 in Ambacht circa vijftien arbeidsplaatsen gaan vervallen. De ondernemingsraad heeft het directieplan ontvangen, en zal daarover nog een reactie geven.
Opvang gevolgen
Mocht het afstoten van de werkzaamheden doorgaan (maar daarover moet de directie dus nog eerst een advies van de ondernemingsraad krijgen), dan heeft dit voor de betrokken werknemers grote gevolgen.
Vakbonden zijn dan in beeld om over die gevolgen afspraken met de directie te maken. Dan gaat het onder meer over outplacement, scholing en beloning bij andere (interne) functies. En dan gaat het ook om het afspreken van een ontslagvergoeding, als de plannen van de werkgever ertoe leiden dat van een baan bij Parker geen sprake meer is.

Afspraken over sociaal plan
Vakbonden willen graag met jullie overleggen over de zaken die jullie belangrijk vinden om in een sociaal plan opgenomen te zien. Dat overleg is snel, omdat we daarover halverwege volgende week met de directie gaan overleggen.

We nodigen jullie graag uit voor een ledenbijeenkomst over een sociaal plan. Deze wordt gehouden op

Maandag 8 april 2019
Aanvang: 15:00 uur
Parker Hannifin – grote vergaderzaal

Neem je collega die (nog) geen lid is van de vakbond ook mee.

Tot maandag!

Piet Verburg
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 66 73 94
E: p.verburg@cnvvakmensen.nl