Laatste onderdeel van TN Europe BV in Veenendaal gaat nu ook sluiten

Eind 2023 valt het doek voor TN Europe BV in Veenendaal en sluit ook het laatste onderdeel, SMP, de deuren. Dit kregen vakorganisaties van jullie werkgever te horen.

Geen toekomst meer voor SMP

Nadat eerst al van veel van jullie collega's afscheid is genomen, kwam alsnog de boodschap dat voor SMP ook geen toekomst meer mogelijk is. Jullie grootste klant SKF heeft ervoor gekozen niet meer met TNE verder te gaan. Een boodschap die wij vorig jaar nog niet hoorden. Wij hoorden dat het voor jullie niet helemaal een verrassing was. Maar dat maakt het niet makkelijker.

Sociaal Plan

Het huidige sociaal plan is ook van toepassing voor deze sluiting. Werkgever heeft aangegeven dat deze zal worden toegepast. Werkgever heeft ook aangegeven dat de wens er ligt dat iedereen tot het einde blijft werken. Heb je zicht op een andere baan dan kun je meteen weg nadat je je aanzegging hebt gehad. Ga je eerder weg dan moet je je aan de voor jou geldende opzegtermijn houden en is het sociaal plan niet van toepassing.

VSO

Zoals vorig jaar ook aangegeven bij de andere sluiting is het dringende advies om de vaststellingsovereenkomst (vso) na te laten kijken door onze juristen. Het kan altijd zo zijn dat er een fout in de berekening wordt gemaakt. Bijvoorbeeld als het om overuren gaat of het meetellen van de jaren die als uitzendkracht zijn gewerkt. Hiervoor kun je met ons contact opnemen via: 030 751 1007

Vragen?

Heb je nog vragen dan kun je een mail of Whatsapp sturen. Krijg je deze nieuwsbrief maar ben je inmiddels ergens anders werkzaam of nog zoekende naar een andere baan, laat het ons weten. Dan wijzigen wij dit in ons systeem.

Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1989
E n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error