Joint Venture Tata Steel van de baan

Deze mededeling is afgelopen vrijdag in de pers en berichtgeving verschenen en zal jullie zeker niet ontgaan zijn.

Waar wij in een vorige nieuwsbrief spraken over een aantal maatregelen die eventueel genomen konden worden ten aanzien van verpakkingsstaal enzovoort en waar wij faliekant op tegen waren, omdat deze dwars tegen de gemaakte afspraken met bonden en ondernemingsraad gingen, is dit een wending die heel snel nu genomen is door de Joint Venture-partijen.

In het persbericht staat te lezen dat men niet meer maatregelen wilde nemen, dan welke er waren aangeboden aan de Europese autoriteiten en dat de boodschap was dat men op deze wijze geen toestemming zou krijgen. Daarop hebben de Joint Venture-partijen besloten om de stekker er uit te trekken.

Wat betekent dit nu?
Voor de positie van Tata Steel IJmuiden momenteel nog niets. Er wordt door jullie allen dag in dag uit keihard gewerkt aan mooie producten en dat blijft zo. Men heeft een jaarplan en daar is men mee bezig qua uitvoering.

Wel heeft Tata Steel aangegeven dat zij voor de toekomst alle opties openhouden. Er is dus nog geen plan B of C of iets anders maar niets kan worden uitgesloten. De medezeggenschap (COR en EOR) maar ook de vakbonden blijven uiteraard alert op alle ontwikkelingen.

Zodra er noodzaak of behoefte voor is, zullen wij vanuit CNV Vakmensen een nieuwsbrief aan jullie sturen dan wel een ledenbijeenkomst organiseren. Jullie kunnen altijd contact opnemen met Gerard Kuijper, voorzitter van de kadergroep of met mij.

Peter Böeseken
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 43
E: P.Boeseken@cnvvakmensen.nl