Goede voornemens van TN Veenendaal komen niet uit

De goede voornemens en intenties die TN had om op een nette manier uitvoering te geven aan de reorganisatie komen niet uit. De bonden zijn erg teleurgesteld in het vertrouwen en hebben daarom een brief gestuurd aan de directie van TN.

In de maand oktober hebben wij als FNV en CNV meerdere gesprekken met TN gevoerd. Deze gesprekken gingen over de reorganisatie en het Sociaal Plan. Een aantal kaderleden en de bestuurders van de betrokken vakbonden waren ook bij deze gesprekken aanwezig.

Tijdens deze gesprekken heeft TN meerdere malen aangegeven dat zij bij de uitvoering van de reorganisatie de van toepassing zijnde wet- en regelgeving zou respecteren. Daarnaast wilde TN een goed sociaal plan om de gevolgen voor de werknemers op een nette manier op te vangen. Binnen de onderhandelingsdelegatie heeft dit geleid tot het vertrouwen dat dit in afspraken zou worden vastgelegd in het Sociaal Plan.

Helaas hebben wij de afgelopen weken moeten constateren dat er van de goede intenties die TN heeft uitgesproken weinig terecht is gekomen. Werknemers die hun baan hebben verloren voelen zich onder druk gezet en twijfelen aan de juistheid van de gang van zaken. Afspraken die TN heeft gemaakt in de gesprekken worden niet nagekomen.

Het bevorderen en/of in stand houden van goede sociale verhoudingen vergt een inspanning van alle betrokken partijen. Daarom zijn wij bereidt om op korte termijn opnieuw in gesprek te gaan met TN.

Namens CNV Vakmensen,

Henk Jongsma en Gerrit van Meerten.

Downloads