Forse reorganisatie Voestalpine Bunschoten

Op 23 september 2019 heeft Voestalpine een forse reorganisatie aangekondigd aan CNV Vakmensen, FNV Metaal, CGMV vakorganisatie, de ondernemingsraad en het personeel. Als de plannen doorgaan zullen 116 arbeidsplaatsen vervallen.

De ondernemingsraad toetst inhoudelijk samen met haar adviseur de reorganisatieplannen van de werkgever.

Er had al lang een sociaal plan kunnen zijn
In het voorjaar en in de zomer hebben we vele malen overlegd over een sociaal plan. Toen wisten we nog niet van deze reorganisatie af.

Op 27 augustus 2019 had er een sociaal plan kunnen liggen als de directie akkoord was gegaan met ons redelijke bod. Voor de zekerheid sturen we dat bod ook op papier naar de directie. Op 10 oktober hebben we overleg met de directie, maar de afronding van het sociaal plan hoeft wat ons betreft niet tot dan te wachten.

16 oktober ledenvergaderingen
Op 16 oktober komen we ’s middags en ’s avonds naar de kantine voor ledenvergaderingen.
We leggen dan de stand van zaken voor.

Samenwerking
Zoals altijd werken de drie vakbonden CNV Vakmensen, FNV Metaal en CGMV vakorganisatie continue samen met de ondernemingsraad. Het doel is om een een stabiel en sterk bedrijf ook in de toekomst te maken die ook die voorziet in jouw werkgelegenheid en voor de mensen die niet meer mee kunnen, een goed sociaal plan af te sluiten.

Mede namens Murat Sekercan, en Martin van Eerde,

Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 34
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl