FME gaat niet in op ultimatum - ACTIES OP STAPEL

FME werkgevers zijn niet ingegaan op het ultimatum van de verschillende vakbonden in de Metalektro, dat eindigde op donderdag 10 december 12.00 uur.
Werknemers in de Metalektro hebben daarmee de handen vrij om acties te ontwikkelen en zijn we in de Metalaktro in een actietraject gekomen. Doel van actievoeren is om FME werkgevers op andere gedachten te brengen en hun onderhandelaars meer mandaat te geven voor het afsluiten van een goede cao.

In een bericht dat FME werkgevers zelf hebben gemaakt, wordt melding gemaakt dat 18% van de FME-leden geldproblemen verwacht. Dat betekent dat 82% van de FME-leden géén geldproblemen verwacht. Ook beschikken wij over informatie, waaruit blijkt dat een ruime meerderheid van werkgevers in de Metalektro weinig tot geen grote veranderingen zien ten opzichte van een jaar geleden. Een deel van deze werkgevers voorziet zelfs een groei in de komende periode. Ook aandeelhouders zien geen problemen, nationaal en internationaal draaien de beurzen, en dus het aandeelwaarde, prima!

Voor de werkgevers die door de kostenverhoging mogelijk in de problemen zouden komen, willen vakbonden een ontheffingsmogelijkheid afspreken. Toch houden werkgevers nu vast aan een loonsverhoging waardoor de reële lonen achteruit gaan!

Kortom, (en dus) wij zien ons genoodzaakt om terug te vallen op andere middelen en mogelijkheden om een goede cao af te spreken in plaats van constructief overleg.

Houd daarom je mailbox en/of brievenbus in de gaten. Praat erover met collega’s, het gaat om jouw loon en andere arbeidsvoorwaarden.

Let op: de kans is groot dat het management bij jouw werkgever op jou en je collega’s gaat inpraten om te voorkomen dat je actie gaat voeren. Dat kan zelfs richting intimidatie gaan! In dat geval is het goed om te weten dat:
  1. FME werkgevers hebben alle tijd gehad en gebruikt om hun besluiten en consequenties op een rij te zetten
  2. Na afloop van het ultimatum zijn werknemers juridisch gedekt en vrij om actie te voeren.

Laat je daarom niet van de wijs brengen door managers die het allemaal maar niks vinden. De oplossing is dat deze managers niet met jouw gaan praten maar met FME.

Laat ons weten wat voor ideeën jij hebt om FME op andere gedachten te brengen via actie@cnvvakmensen.nl en vooral ook hier via Je Achterban. Onze eisen kun je lezen in ons ultimatum.

Arthur Bot
onderhandelaar CNV Vakmensen
E: a.bot@cnvvakmensen.nl
M: 06 20445190

Downloads