Feestdagenregeling Bosch TT

Binnen Bosch Transmission Technology geldt een “feestdagenregeling”. De regeling behelst een extra vergoeding die van toepassing is bij het werken op feestdagen bij een vijfploegendienstrooster. Eerder dit jaar is men op sommige afdelingen overgegaan naar een vierploegendienstrooster.
Daar is gebleken dat in de praktijk, vanwege onvoorzienbare bedrijfsorganisatorische omstandigheden, ook een beroep kan worden gedaan op het werken tijdens feestdagen. Dit vraagt om een aanpassing van de huidige regeling. De huidige afspraken hebben immers alleen betrekking op het vijfploegendienstrooster!

Partijen, de directie van Bosch Transmission Technology en Vakbonden FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie, hebben hierover onderhandeld op d.d. 4 juni 2019 en zijn tot een onderhandelingsresultaat gekomen.

Wat zijn partijen overeengekomen
Voor iedereen, werkzaam in ploegendienst (4 en 5 ploegen), geldt een vergoeding van 285% voor het werken tijdens een feestdag. Dit onderhandelingsresultaat lichten wij graag toe en leggen dit ter stemming voor aan de leden tijdens een daarvoor ingerichte ledenraadpleging op

Donderdag 26 september
In de Meeting room VT50 Bosch Transmission (eerste verdieping)
Tijdstippen:  Voorafgaand of aansluitend werktijd (duur 30 minuten):

  • 1e om 14:15 uur en
  • 2e om 15:00 uur

Uiteraard zijn jullie (nog) niet-georganiseerde collega’s van harte welkom en is er ruimte voor al jullie vragen.


Namens CNV Vakmensen
Arjan Huizinga, Bestuurder
T: 06 51 60 2032
E: a.huizinga@cnvvakmensen.nl