Definitieve cao-teksten & spelregels Generatiepact

Op 1 februari 2019 lag er een principeakkoord voor de cao Metalektro. Daarna zijn we samen met de werkgeversvertegenwoordiger, FME, druk aan de slag gegaan om te komen tot definitieve cao-teksten en spelregels voor het Generatiepact. Ook dit was een moeizaam traject, maar de teksten zijn nu rond!

Definitieve cao-teksten
De afspraken uit het principeakkoord van 1 februari 2019, zijn vormgegeven in een definitieve cao-tekst. Voor deze cao-tekst wordt nu een algemeen verbindend verklaring aangevraagd bij het Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid. Zodra deze verklaring is afgegeven, is de cao van toepassing op alle werknemers die vallen onder de cao Metalektro. Op korte termijn worden de cao-boekjes geprint en wordt tevens de digitale versie van de cao gepubliceerd. Hierover ontvang je binnenkort bericht.

Reglement Generatiepact
De spelregels voor het Generatiepact zijn uitgewerkt in een reglement. Wanneer jij gebruik wilt maken van het Generatiepact, dan kun je je als werknemer vanaf de maand juli hiervoor aanmelden. Na maximaal 4 maanden dient het Generatiepact daarna in te gaan. Zie hierbij het invoeringsschema:

Datum aanvraag  Invoering binnen  Uiterlijk invoeren 
 Juli 2019  4 maanden  November 2019
 Augustus 2019  4 maanden  December 2019
 September 2019  4 maanden  Januari 2020
 Oktober 2019  3 maanden  Januari 2020
 November 2019  2 maanden  Januari 2020
 December 2019  2 maanden  Februari 2020
 Januari 2020 e.v.  2 maanden

Zie in de bijlage het volledige Generatiepact reglement en het vraag- en antwoorddocument. Op dit moment wordt er druk gewerkt aan algemene communicatie omtrent het Generatiepact, zoals een website met bijbehorende rekentool en flyers met aanvullende informatie. Ook hierover ontvang je later een bericht.

Pensioenregeling BUO: PME & PMT
Zoals je wellicht weet, loopt de BUO-pensioenregeling voor de Metalektro (PME) en de Metaal en Techniek (PMT), eind van dit jaar af. Deze dient verlengd te worden. Ook de gesprekken hieromtrent verlopen nog niet soepel. Wij zijn van mening dat jouw werkgever de VEP-premie moet doorbetalen. In september wordt hier weer verder over onderhandeld. We houden jou hiervan op de hoogte!

Samen staan we sterk, voor jouw arbeidsvoorwaarden en toekomst!

De onderhandelingsdelegatie CNV Vakmensen,
Loes Bezemer-Videler - l.bezemer@cnvvakmensen.nl
Piet Verburg - p.verburg@cnvvakmensen.nl

Downloads