De toekomst van VDL Nedcar

De grote vraag die nu bij iedereen leeft is, wat is de toekomst van VDL Nedcar! De Limburger wist met haar bericht op 17 juni over de beëindiging van de bouw van BMW auto’s in Born de gemoederen bij de werknemers van VDL Nedcar behoorlijk op hol te laten slaan.
Nedcar heeft in haar bestaan al heel wat doorstaan, maar toch?!

Overleg vakbonden met directie
Direct nadat CNV Vakmensen van dit krantenartikel hoorde, is er contact met de directie van VDL Nedcar opgenomen. De 1e vraag was, klopt dit en waarom weten wij daar nog niets van. Hoe kan het dat de werknemers en de vakbonden dit via een krantenartikel moeten horen! De directie kon of wilde niet ingaan op de vraag of en in hoeverre het bericht klopt, maar stemde wel in om zo snel mogelijk met CNV Vakmensen en de andere bonden aan tafel te gaan om een en ander nader te bespreken.

Grote verrassing
Het bericht in De Limburger is ook voor ons een grote verrassing. Natuurlijk weten wij allemaal dat op dit moment de automobiel-industrie het niet gemakkelijk heeft. Dat BMW echter hier deze conclusies aan verbindt, is wel een heel onverwachte stap. Iedereen wil nu weten hoe nu verder. Wat is de toekomst van VDL Nedcar, heb ik nog toekomst bij VDL Nedcar?!

CNV Vakmensen wil daar zo snel mogelijk duidelijkheid over krijgen van de directie. Als zij dit bericht naar buiten brengen, moeten zij ook hebben nagedacht over wat dat betekent voor de werknemers en daar zal dan snel met ons over gesproken moeten worden.

Begin volgende week willen wij in gesprek gaan met de directie. Dan weten wij meer en zullen wij ook jullie informeren.

Jeachterban.nl
CNV Vakmensen heeft een site speciaal voor VDL Nedcar werknemers: Jeachterban.nl/VDLNedcar. Via deze link www.jeachterban.nl/vdl-nedcar/ kom je op die site. Hier kunnen jullie ook je vragen stellen. Wij zullen daar dan snel ook antwoord op geven.

Mensen bedenk ook dat COVID-19 nog niet weg is!
Houd je aan de regels en werk veilig. Dat is van belang voor jouw gezondheid en die van je collega’s, maar ook voor je thuisfront!

Deel deze nieuwsbrief met je collega’s en maak hen lid. Het 1e half jaar krijgen ze 50% korting! Samen maken wij het verschil, al 125 jaar.

Pas goed op jezelf en je naasten en blijf gezond!

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!

Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl