CNV Vakmensen stuurt ultimatum aan FME

CNV Vakmensen heeft vandaag een ultimatum aan FME verstuurd dat afloopt op donderdag 10 december aanstaande om 12.00 uur. Dat betekent dat alle CNV leden in de Metalektro ná donderdag 10 december 12.00 uur de handen vrij hebben om in actie te komen op de manier die zij het beste vinden om een goede cao te krijgen! Natuurlijk hoeft het zover niet te komen als FME werkgevers op tijd besluiten om hun onderhandelaars met meer mandaat naar de cao tafel terug te sturen!
Wat is er aan de hand?
De onderhandelingen duren al maanden en wij vinden dat er onder andere te weinig loonsverhoging op tafel komt. Daardoor moeten zonder verdere actie (en als het aan werkgevers ligt) alle werknemers in de Metalektro de komende twee jaar koopkracht gaan inleveren. Nadat FME op 27 november 2020 op het laatst een eindbod aan de bonden had gegeven voor onder andere een cao van 2 jaar met 1% loonsverhoging in 2021 en 1,25% erbij halverwege 2022, hebben vakbonden óók een eindbod gegeven.
Het eindbod van de bonden betekende een contract van 11 maanden met een loonsverhoging van 60 euro per maand vanaf 1 januari 2021 en 1% in juli 2021. Voor werkgevers die dat niet zouden kunnen betalen, werd een ontheffingsmogelijkheid aangeboden. Afgelopen vrijdag lieten werkgevers weten daar niet mee in te kunnen stemmen. Deze ochtend heeft de cao-commissie van CNV Vakmensen besloten om een ultimatum te sturen aan werkgevers, waarin wij terugvallen op onze oorspronkelijke cao-voorstellen.

Ultimatum aan FME werkgevers
In de bijlage lezen jullie het ultimatum aan FME. Dat betekent onder andere 4% loon erbij met een minimum van € 1000,00, gelijk werk = gelijk loon voor jong en oud, man/vrouw, vast en flex (betekent dus ook afschaffing jeugdlonen!), 80-90-100 regeling voor iedereen vanaf 60 jaar. Wij willen een cao van 12 maanden.

Hoe verder?
Indien FME niet ingaat op ons ultimatum worden door de bonden op bedrijfsniveau of regionaal initiatieven ontwikkeld om op welke manier dan ook werkgevers op andere gedachten te brengen. Houd daarom je mailbox en brievenbus in de gaten, heb het erover met je collega’s. Neem anders contact op met jouw vakbondsbestuurder of ons actiecentrum voor meer informatie: actie@cnvvakmensen.nl.

Laat ons hier weten hoe jij vindt dat wij samen in actie moeten komen

Wij houden je op de hoogte.

Geen lid?
Word nu lid en kom met ons in actie voor een goede cao!

Arthur Bot
Cao-onderhandelaar CNV Vakmensen

Downloads