CNV staat voor je klaar bij VDL Nedcar

In de komende week krijgen velen van jullie een ontslag aanzegging. Gisteren hebben de HR-medewerkers al te horen gekregen of ze moeten vertrekken. Vandaag de leidinggevenden. Op woensdag 17 januari de rest van het personeel.

De kans is groot dat je te horen krijgt dat je je baan verliest. Dit heeft grote gevolgen voor je. Bij CNV begrijpen wij dat dit een grote impact heeft. Daarom gaan we er alles aan doen om je zoveel mogelijk te helpen.

Wat kan CNV voor je doen?
De leden die ontslag krijgen aangezegd, krijgen een vaststellingsovereenkomst, een VSO. Daarnaast zul je een berekening krijgen van de ontslagvergoeding. Laat dit altijd controleren door onze juristen. Die zitten voor je klaar. Je kunt dit laten controleren door de VSO, de berekening en de 3 laatste loonstrookjes te mailen naar cnvinfo@cnv.nl. Zet in de mail duidelijk je naam en werkgever. Heb je het idee dat zaken niet kloppen? Geef dat dan aan in de mail.

Jurist spreken?
Mocht je toch liever persoonlijk met een jurist praten? Dat kan. Op vrijdag 19 januari en vrijdag 26 januari zijn juristen van CNV aanwezig bij Nedcar. Daarvoor moet je je wel inschrijven. Loop daarvoor even langs het vakbondskantoor (bij de treintjes) bij Nedcar en meld je aan. Dat kan bij John van Zijl, Will Kroonen of Frank Lasomer.

Financieel advies
Daarnaast kunnen we financieel advies geven. CNV-geldzorg kan een budgetcoach regelen of financieel advies geven via Financieel fit. Meer info kun je vinden op de site.  https://www.cnvgeldzorg.nl/financieel-fit/metalektro  Hier kunnen mensen zich ook inschrijven. Alles is gratis.

Loopbaanadvies
Weet je nog niet wat je in de toekomst wilt doen? Praat dan met een loopbaancoach van James. Die kan je op weg helpen. Dat kan via James Loopbaan – Metaal & Techniek + Metalektro.

Begeleidingstraject
In het Sociaal Plan zijn ook afspraken gemaakt over een begeleidingstraject. VDL Nedcar stelt voor medewerkers jonger dan 45 jaar een budget beschikbaar van 2500 euro exclusief btw voor hulp bij het vinden van een nieuwe baan. Mensen van boven de 45 krijgen 4000 euro exclusief btw. Met het begeleidingstraject kun je begeleiding krijgen door een loopbaancoach of sollicitatietraining krijgen. Dit traject wordt aangeboden door Randstad en LHH.

Ontwikkelvoucher
Wil je liever een eigen bureau kiezen. Dat kan ook. Dan is het budget 2000 euro exclusief btw. Dan kun je wel nog gebruik maken van de Metalelektro voucher van 1500 euro om bijvoorbeeld opleidingen te volgen. Ook hier kan CNV je bij helpen. Informatie hierover is te vinden op www.loopbaancentraaltechniek.nl.  We adviseren je om hiervan gebruik te maken.

Wil je nog meer weten? Of wil je gewoon je verhaal kwijt? Op woensdag 17 januari zijn we de hele dag aanwezig bij VDL Nedcar. Dan kun je terecht in het job center als je nog vragen hebben. Maar je bent ook welkom voor een kop koffie of gewoon voor een gesprek.  

Mede namens de kadergroep.

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl
M: 06-29023284