CNV Kadergroep van Pacton Trailers in oprichting

Op 15 januari kwamen de leden van CNV Vakmensen, werkzaam bij Pacton Trailers BV te Ommen, in een ledenvergadering op het bedrijf bij elkaar.
Terugkoppeling uit deze ledenvergadering:
  • Tijdens de ledenvergadering werd uitleg gegeven hoe belangrijk het vakbondswerk binnen de onderneming is om de structuur en de continuïteit van de medezeggenschap te waarborgen.
  • De vakbond is een vereniging en voor een vereniging doe je vrijwilligerswerk.
  • Samen sta je sterk en je zet je in voor het collectieve belang. 
  • Er hebben zich intussen twee collega’s ingeschreven als nieuwe leden van CNV Vakmensen. Welkom!!

Tijdens de ledenvergadering hebben zich zes leden gemeld die bereid zijn in de CNV kadergroep (in oprichting) van Pacton deel te nemen: Gezinus Bruins (afdeling Staalbouw), Johan Bruins (Machine afdeling), Arjan Schreuder (afdeling Staalbouw), Bas Stegeman-van Soest (afdeling Staalbouw), Jan Willem Veneberg (afdeling Technische Dienst) en Marco Mulder (afdeling Staalbouw).

Namens alle leden heten wij hen welkom en wensen hen veel succes en wijsheid in het belangrijke werk dat zij namens en voor de leden en medewerkers van Pacton gaan doen. Zij gaan de medezeggenschap vorm geven en worden beschouwd als vertegenwoordigers van de CNV achterban in het bedrijf. Zij willen samen met de bestuurder van CNV Vakmensen bouwen aan een nieuwe medezeggenschapsstructuur. Dat doen zij namens de CNV leden en in het belang van het collectief. Mocht iemand van de CNV leden daar enig bezwaar tegen hebben dan kan hij/zij dat vóór donderdag 14 februari 12:30 uur, met argumentatie onderbouwd, melden bij ondergetekende.

Uit de ledenvergadering van 15 januari kwam een vraag naar voren over de seniorendagen in de cao Metalelektro: op de komende kadervergadering van 14 februari gaan we bespreken hoe we de beantwoording van deze vraag gaan terugkoppelen aan de leden. Daarin nemen we meteen ook mee dat er een nieuwe cao Metalelektro tot stand is gekomen en hoe we die gaan toelichten aan de achterban. Het volgende punt van overleg in de kadervergadering is de landelijke pensioenactie–dag die gepland staat voor 18 maart en wat we dan bij Pacton gaan doen?

Mochten jullie nog nieuwe aandachtspunten hebben voor de eerstkomende kadervergadering, dan kun je dat melden bij één van de kaderleden.

Frans ten Broeke
Bestuurder
E.: f.tenbroeke@cnvvakmensen.nl
M.: 06 51 60 22 08