Chroom6 bij het RJC

Gisteren en vandaag is in verschillende media aandacht geschonken aan de Chroom6 problematiek bij het Regional Jet Center. Een belangrijk en ernstig onderwerp, omdat het gaat om de lange termijn gezondheid van medewerkers. Bijgaand een korte reactie van CNV hierop aan onze leden bij het RJC.

Prioriteit: Zorgvuldigheid gaat voor publiciteit
Het welzijn van de collega’s en leden is onze eerste prioriteit. Daarin moet wat ons betreft de onderste steen boven komen. Daar waren de gezamenlijke vakbonden, de OR en RJC belangrijke stappen in aan het zetten. En daarover zijn we al meerdere keren in gesprek geweest met directie en OR.

De keuze van collega-vakbond FNV om desondanks onaangekondigd en zonder overleg met OR en andere drie bonden met deze ernstige materie in de openbaarheid te treden betreuren wij dan ook. Dit aangezien er naar onze mening nog sprake was van overleg om tot de door de OR, bonden en RJC gewenste onafhankelijk onderzoek te komen. Juist om snel tot een oplossing te komen helpt het dan niet persé om, zeker als er al maximale druk op staat richting het RJC vanuit alle bonden en OR, een (eigen) publicitaire agenda de boventoon te laten voeren.

Vandaag (15-2) verder aan de slag
Maar goed, we moeten met het gegeven dat de publiciteit er nu is omgaan. We hadden al in de planning staan om vandaag als alle gezamenlijke bonden en OR met elkaar in overleg te treden voor het kiezen van een collectieve opstelling naar het RJC. Want een ding is CNV wel duidelijk, de gezondheid van mensen is geen politiek issue en alleen door als vakbonden en OR samen een lijn te trekken gaan we hier zorgvuldig mee om in jullie belang. Zodra over de uitkomst van ons overleg vandaag, dat natuurlijk doorgaat, meer bekend is, berichten we jullie nader.

Vragen/opmerkingen
Voor vragen of opmerkingen kan je natuurlijk altijd terecht bij je bestuurder Michiel Wallaard via 06-20471882 of m.wallaard@cnvvakmensen.nl