Cao-resultaat Metalektro

Na vijf keer met FME werkgevers aan tafel te hebben gezeten heeft CNV samen met andere bonden op 13 mei een cao-resultaat bereikt in de Metalektro.

Resultaat

De cao heeft een looptijd vanaf 1 juni 2024 tot en met 31 december 2025. Het resultaat voorziet in drie loonsverhogingen te weten:
  • Per 1 juni 2024: 2,75%
  • Per 1 januari 2025: 3,25%
  • Per 1 juni 2025: 3%

voor alle werknemers tot de salarisgrens zoals genoemd in de HP cao te weten € 117.500,-. Daarnaast voorziet het resultaat in een afbouw van de tijdelijke compensatie werknemerspremie PME (pensioen) ter grootte van € 60,- voor de maanden juni, juli en augustus. Vanaf september tot en met december zal dat maandelijks nog € 50,- zijn. Per 1 januari 2025 wordt deze compensatie stopgezet. In principe kan deze extra compensatie in loonruimte op circa 0,75% worden geschat. Tot slot werd al eerder afgesproken dat de ploegentoeslag vanaf 2026 gefaseerd pensioengevend zal worden gemaakt, maar dat zal mede afhangen van de nog te realiseren overeenstemming over een nieuwe pensioenregeling later dit jaar.

De overige meer kwalitatieve afspraken bestaan voornamelijk uit verlenging van bestaande afspraken en enkele pilots op het gebied van scholing en instroom van nieuwe werknemers in de sector. Tot slot zal er onderzoek gedaan worden naar de effecten van zogenaamde ontziemaatregelen voor ouderen en zal de goede samenwerking met FME op allerlei onderwerpen met gezamenlijke sector belangen worden voortgezet.

Vervolg

Wij informeren je op korte termijn over het vervolg en de verdere procedure om je stem te kunnen uitbrengen op het cao resultaat. Wordt vervolgd dus! Heb je vragen of opmerkingen dan kun je die onder dit bericht stellen of op jouw cao-pagina

Onderhandelingsdelegatie

Arthur Bot
onderhandelaar CNV
E: a.bot@cnv.nl 

Ruud Veldman, kaderlid CNV/Eileen Weisz bestuurder CNV

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error