Can Pack verlofplanning rond Kerst

Het is hartje zomer, velen zijn op vakantie en genieten van rust en mooi weer. Toch alvast een bericht over een latere periode, de Kersttijd. Ook een tijd van rust en bezinning en het mogelijk willen afschaken van de hectiek van het werk. Een invulling die ieder voor zichzelf wil maken.

Collectieve verlofplanning 
De cao biedt de werkgever de mogelijkheid om vóór aanvang van het kalenderjaar met de OR afspraken te maken over mogelijke collectieve planning van verlof voor het dan komende jaar. 
Indien daar geen gebruik van wordt gemaakt hebben de werknemers volledige vrije keuze wanneer zij hun verlofdagen willen opnemen, wel binnen de mogelijkheden van het bedrijf natuurlijk. 

Geen afspraak met de OR 
Voor dit jaar heeft jullie werkgever géén afspraken met de OR gemaakt over met name al dan niet collectief verlof in de Kerstperiode. Daarmee staat het voor iedere werknemer vrij om daar wel of geen verlof op te nemen. 
Can Pack heeft het voornemen om rond de kerstperiode het bedrijf te sluiten en de werknemers collectief verlof te laten opnemen. Can Pack heeft echter geen afspraken gemaakt met de OR voor het collectief plannen van verlof in deze periode en kan dat nu ook niet meer alsnog doen.
Daarmee kan Can Pack de werknemer nu dus ook niet verplichten daar verlof op te nemen! Dus ook niet verlof kopen voor die periode, of verlof uit komend jaar alvast opnemen als je verlofrechten al op zijn.

Geen misverstanden 
Het leek mij goed jullie daar over te informeren, zodat daar achteraf geen misverstanden over kunnen ontstaan. Stuur dit bericht ook naar al je collega’s en maak ze lid! Wij hebben nog steeds een interessante aanbieding: Het eerste halfjaar krijg je 50% korting op de contributie. 

CNV Vakmensen van en voor mensen, al 125 jaar! Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)! 

Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen
E r.smeets@cnvvakmensen.nl