Belangrijke stemming: nieuw voorstel van Trivium afbouwregeling nieuwe ploegenregeling

In juni vroegen we jullie te stemmen over het voorstel om een nieuwe ploegenregeling in te voeren. Jullie hebben toen massaal tegen de invoering van deze nieuwe ploegenregeling gestemd. Inmiddels ligt er een nieuw voorstel van Trivium. In deze nieuwsbrief roepen wij jullie op om hierover te stemmen.

Nieuw voorstel

Voor een nieuwe ploegenregeling heeft Trivium toestemming nodig van de vakbonden. Daarom vragen we jullie nogmaals om te stemmen over een nieuw voorstel. Dit nieuwe voorstel geldt alleen voor de mensen die van een 4+ ploegendienst (DWI, ETD, en DA) naar een lager ploegentoeslagpercentage gaan (5-ploegendienst ETD) in de komende 2 jaar.

Blauwe boek versus cao

Het nieuwe voorstel geldt voor de mensen die na mei 2014 in dienst zijn gekomen bij Trivium. Zij vallen niet onder de regeling van het blauwe boek (personeelshandboek), maar onder de cao Metalelektro. Voor deze mensen wil Trivium de afbouwperiode verdubbelen. Dus als je nu recht had op een doorbetalingsperiode van je oude ploegentoeslag van 1, 2, 3, 4 of 6 maanden dan worden deze verdubbeld. Voor de mensen die onder het blauwe boek vallen verandert er niets.

Financiële gevolgen

Dit nieuwe voorstel betekent nog steeds dat iedereen er uiteindelijk 200 tot 500 euro op achteruit gaat per maand. Het maakt niet uit of je 30 jaar of net 1 jaar in de 4+ ploegendienst werkt. De rekening van het werken in de zware 4+ ploegendienst blijft bij jullie liggen. Trivium wil de financiële achteruitgang niet structureel compenseren. Dat is niet uit te leggen in deze tijd van extreem hoge inflatie.

Hoe verder? 

Op woensdag 6 september hebben we (CNV en FNV) een overleg gepland staan met Trivium. Dan zullen we toelichten waarom ervoor of tegen het nieuwe voorstel is gestemd. Mocht je tegen dit voorstel stemmen dan vragen we je ook of je bereid bent actie te voeren. Na bijna een jaar praten over een nieuwe ploegenregeling bij Trivium Deventer verwachten we er met praten niet meer uit te komen.  

Stem uiterlijk vrijdag 11 augustus 

Leden van CNV Vakmensen ontvangen een aparte nieuwsbrief waarmee zij hun stem uit kunnen brengen. Tot uiterlijk 11 augustus 2023 kun je aangeven of je instemt met het invoeren van deze ploegenregeling.  Aangezien het midden in de zomervakantie is proberen we iedereen te bereiken door een aantal herinneringen te sturen voor deze belangrijke stemming.  Nicole Engmann- van Eijbergen is op dit moment met vakantie. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, mail dan Sharon van Boxmeer. 

Nicole Engmann- van Eijbergen, bestuurder CNV Vakmensen 
M 06 5160 1989
E n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

Sharon van Boxmeer, bestuurder CNV Vakmensen 
M 06 2886 6512
E. s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl 

 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error