Akkoord concept pensioenregeling Metalektro

CNV heeft samen met de andere bonden en FME werkgevers overeenstemming bereikt over de tekst en inhoud van een nieuwe pensioenregeling voor de Metalektro. Het betreft hier meer precies een concept transitieplan en leggen wij positief voor aan de leden.

Het is de bedoeling dat het pensioenfonds voor de Metalektro (PME) per 1 januari 2026 overgaat naar een nieuwe pensioenregeling als gevolg van de nieuwe pensioenwet die per
1 juli 2023 geldt.

Voorstellen gerealiseerd

In april 2023 hebben wij een enquête gehouden onder al onze leden werkzaam in de Metalektro. Een meerderheid van leden kon instemmen met onze conceptvoorstellen destijds. Wij kunnen nu melden dat deze voorstellen in een grote mate omgezet zijn in concrete afspraken. Dat is goed nieuws dus. Het concept-transitieplan, zoals wij dit zijn overeengekomen, is pas definitief als een meerderheid van de leden die hun stem uitbrengen kunnen instemmen met dit concept-plan. Uiteraard houden andere bonden en FME werkgevers een soortgelijke ledenraadpleging.

Stemming door leden

Al onze leden, werkzaam in de metalektro (of voorheen werkzaam in de metalektro en nabestaanden), krijgen hiermee de mogelijkheid om hun stem uit te brengen over dit concept-transitieplan PME op uiterlijk 25 oktober 2024. Voor de leden die, ondanks de informatie die wij met deze nieuwsbrief meesturen, toch nog vragen hebben organiseren wij een online sessie. Bij deze sessie zal eveneens de actuaris aansluiten die namens vakbonden heeft deelgenomen aan de totstandkoming van het transitieplan.

De online sessie zal plaatsvinden op 15 oktober 2024 aanvang 19.00 uur en zal via teams worden gehouden.

Klik hier om te stemmen

Aanvullende informatie

  1. Samenvatting CNV voorstellen en gerealiseerde afspraken.
  2. Concept transitieplan PME (Dit is het officiële document waarin de afspraken over de nieuweregeling zijn vastgelegd).
  3. Samenvatting voor actieve deelnemers (je werkt nu in de metalektro).
  4. Samenvatting voor gepensioneerden.
  5. Samenvatting voor nabestaanden.
  6. Samenvatting voor ‘slapers’ (voorheen in metalektro gewerkt).
  7. Tot 15 oktober 12.00 uur kan je je aanmelden voor de online sessie en ontvang je een digitale link.


Vervolg

Na 25 oktober zullen wij alle leden informeren over de uitkomst van de ledenraadpleging. Het hele traject is ook te lezen op onze webpagina Metalektro.

Arthur Bot
bestuurder CNV
M: 06 20 44 51 90
E: a.bot@cnv.nl

Ontvang je deze nieuwsbrief per post
Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV. Wij willen jou het liefst zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnv.nl om je gegevens te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door aan ons secretariaat, secretariaat@cnv.nl

Je kunt stemmen door naar deze nieuwsbrief te gaan die op de cao-pagina staat: Ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/industrie/metalektro/cao-metalektro/