ADV-regeling DAF weggestemd

De leden van CNV bij DAF willen niets weten van de ADV-regeling die de werkgever heeft voorgesteld. Alle leden stemden TEGEN de regeling.

Uit reacties blijkt dat jij en je collega’s meer vrijheid willen om je ADV dagen op te nemen. Dat de regeling is weggestemd is geen verrassing. Uit een eerdere peiling van DAF onder alle medewerkers bleek al dat ruim 90% niets wilde weten van de regeling. Ook leden van andere bonden hebben de regeling afgewezen. Binnenkort gaan de vakbonden met de werkgever weer om tafel om te kijken hoe we verder gaan. We houden jullie op de hoogte.

Lidmaatschap vakbond loont

Het wegstemmen van de regeling bij DAF laat weer zien dat lid zijn van een vakbond loont. Niet omdat je korting krijgt op bijvoorbeeld de ziekenkostenverzekering. Niet omdat je gratis rechtsbijstandverzekering hebt. Niet omdat je een deel van de contributie weer terug kunt krijgen via de werkgever. Het laat zien dat je als lid invloed kunt uitoefenen op het beleid van de werkgever. Dat je kunt meebeslissen over arbeidsvoorwaarden.

Samen sterk

Ik roep jullie daarom op om dit ook met niet-georganiseerde collega’s te bespreken. Laat ze zien dat de vakbond er ook voor hen is. Laat ze weten dat ze lid moeten worden. Want alleen met een sterke vakbond blijven we een factor van belang binnen het bedrijf. Alleen samen staan we sterk. Ga naar de website om jouw collega nu lid te maken: cnv-ledenwerven.nl

Mede namens kaderleden Jos Janssen en Erwin Lubbers,
Ed Leunissen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 29023284 / e.leunissen@cnvvakmensen.nl