Transformatieprogramma TataSteel wordt zichtbaar

Zoals uit de informatie langzaam duidelijker begint te worden, gaat het Transformatieprogramma in november ingevuld worden. Afgelopen week is de COR globaal ingelicht. Uiteraard hebben zij daarover al een mededeling aan jullie allen gezonden.
Vanuit het CNV zijn wij als sociale partner straks in het kader van dit transformatieprogramma partij en betrokken bij het vervolg. Uiteraard zullen wij daarbij nauw samenwerken met de andere bonden en de medezeggenschap. Zoals door de COR is aangegeven zullen wij een beroep doen op het WGP-werkgelegenheidspact dat tot 2021 geldig is. Samen met onze leden zullen wij onze inzet daarbij bepalen. Via ledenraadpleging kun je mede de inzet bepalen. De vakbond regelt op deze wijze de collectieve inzet die moet gelden.

Als lid van de vakbond heb je dus invloed en beslis je mee over de te varen koers. Nog geen lid, dan is dit moment om in te stappen bij een vakbond die al 125 jaar bestaat. Er loopt tot eind van dit jaar een actie die extra aantrekkelijk maakt om lid te worden. En maak je een collega lid, dan wordt het voordeel nog groter.

Individuele hulp
De afgelopen weken merken wij dat er binnen het bedrijf medewerkers zijn die individuele regelingen krijgen aangeboden om te vertrekken. Het is goed dat in die gevallen jij als lid direct contact met ons opneemt, want ook in deze gevallen bieden wij hulp. Vaak worden de aangeboden regelingen door een jurist van de vakbond gescreend op juistheid en onze kaderleden gaan ook regelmatig mee naar gesprekken om de leden te steunen.

Medezeggenschap/ kaderleden
Zoals aangegeven werken wij nauw samen met or-leden in de medezeggenschap. Eind volgend jaar zijn er weer verkiezingen en wij vragen de leden nu al om na te denken over kandidaat te zijn voor een or. Denk er eens over na en kom eens langs voor info over deze mooie functie binnen de vakbond en bedrijf. Wij zorgen voor een opleiding en als or-lid krijg je alle steun van CNV Vakmensen.

In de vorige nieuwsbrieven hebben wij ook gevraagd om als lid toe te treden aan onze kadergroep, de BBLG. Wij kunnen nog steeds enthousiaste leden plaatsen in deze kadergroep. Ook hier geldt kom eens langs voor een gesprek over de mogelijkheden.
Samen hebben we dan de info die nodig is om zo goed mogelijk de medewerkers binnen het bedrijf te kunnen steunen.

Binnenkort komt er een nieuwe nieuwsbrief in kader van de transformatie.

Nemens Gerard Kuijper, voorzitter BBLG
Peter Boeseken
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 43
E: p.boeseken@cnvvakmensen.nl