Oproep voor ¾-vergadering voor leden Tata Steel

De maat is vol en boosheid alom.

We weten met elkaar al bijna een jaar dat er een transformatie programma aankomt dat door TSE gedaan gaat worden.
Wij steunen de COR met het afwijzen van 1000 arbeidsplaatsen, het verplaatsen van werk naar landen met goedkopere arbeid en het blijven ondersteunen van de UK. Er ligt een afspraak, gezien de crisis om een en ander uit te stellen tot de maand juli. En nu als donderslag bij heldere hemel wordt de directeur TSN Theo Henrar aan de kant geschoven.
Hij stond al geruime tijd voor de belangen van Tata Steel Nederland en is zo waarschijnlijk een sta in de weg geworden voor de plannen van TS Europe. Terecht hebben het personeel, de medezeggenschap en de bonden hierop gereageerd.
Wij hebben als CNV Vakmensen een brief aan de directie van TSE gezonden en Hendrik Adam gevraagd hoe hij denkt het compleet verdwenen vertrouwen met zijn medewerkers te herstellen. Ook hebben wij meegedaan aan het “Toeter protest”.

Intussen zijn er nu spontane acties uitgebroken en krijgen wij dagelijks signalen van onze leden die boos zijn en willen dat hun bond, CNV Vakmensen, in actie gaat komen. Uiteraard pakken wij dit signaal op en gaan wij een driekwart ledenraadpleging, actie vergadering organiseren. Als wij zo iets doen dan volgen wij uiteraard onze statuten en reglementen. Een driekwart vergadering wil zeggen dat 75 procent van de aanwezige leden op de ledenvergadering voor actie moet stemmen om dit daadwerkelijk mogelijk te maken. Stemmen gebeurt schriftelijk op de vergadering.
Het is dus uitermate belangrijk dat je als lid komt en jouw stem uitbrengt. Vergeet alsjeblieft niet je lidmaatschapsbewijs mee te nemen!

Actievergadering
Deze wordt gehouden op donderdag 4 juni bij gebouw IJzersterk in Velsen Noord op de Grote Hout of Koningsweg 233.
Kom dus zoveel mogelijk naar ons toe.

Aanpassing in verband met Corona
Door de Corona crisis is het niet mogelijk om met elkaar binnen te vergaderen. Wij organiseren buiten in een actietent een inloop tussen 10.30 – 15.30 uur. Tussen dit tijdsblok ben je welkom om buiten op de parkeerplaats onze paars –witte tent te zoeken. Volgens de regels van het RIVM zijn we klaar om jullie te ontvangen, met 1,5 meter afstand van elkaar met inachtneming van hygiëneregels. Door middels van afzet lint is alles goed zichtbaar. Je krijgt van ons uitleg in de actietent en de gelegenheid om vragen te stellen. Ook geven wij aan wat onze eisen zullen zijn die wij de directie willen stellen. Daarna kun je schriftelijk stemmen. Het geheel duurt per persoon of groepje wat op dat moment aanwezig is niet langer dan 10 minuten.
Aan het eind van de dag worden de schriftelijke stemmen geteld en de uitslag bekend gemaakt. Daarna weten we hoe het verder gaat………

Eén ding is zeker. Wij laten ons dit pracht bedrijf niet afpakken. Kom allemaal. Ik reken op jou!

Peter Böeseken
Bestuurder
M: 06 51602043
E: p.boeseken@cnvvakmensen.nl