Gesprekken Groen Staal vooralsnog mislukt

CNV Vakmensen en andere vakbonden hebben de afgelopen maand een paar keer met Tata Steel overlegd over de gevolgen van de invoering van het “Groene Staal”. CNV en andere vakbonden willen zo snel mogelijk met Tata Steel afspraken maken hoe alle collega’s die hiermee te maken krijgen worden voorbereid op de toekomst. Helaas leveren de gesprekken tot nu toe niets op.

Afgelopen donderdag bleek, tijdens het inmiddels derde overleg, dat Tata Steel vanwege de onzekere (financiële) tijden geen concrete voorstellen kon doen aan de vakorganisaties. Het gaat dan o.a. over loopbaanpaden, (einde) carrièreplannen, opleidingsmogelijkheden en eventuele financiële stimuleringsregelingen. Hierdoor had verder overleggen weinig nut.

CNV Vakmensen is hierover zeer teleurgesteld en heeft Tata Steel nadrukkelijk gevraagd vanwege de urgentie van het onderwerp om zo snel mogelijk de gesprekken te hervatten en een inzet met ons te delen. Het is van het grootste belang dat de medewerkers duidelijkheid krijgen over de voorliggende onderwerpen om te voorkomen dat ze vanwege de onzekerheid elders aan de slag gaan. We gaan ervan uit dat werkgever dit zeer serieus oppakt maar hebben momenteel helaas nog te weinig vertrouwen dat een oplossing op korte termijn dichtbij is.

Graag komt de onderhandelingsdelegatie en cao commissie (bestaande uit collega’s die CNV lid zijn) van CNV Vakmensen met je in contact voor je mening, tips en adviezen over deze stand van zaken.

Je kunt hiervoor contact opnemen met de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen bestaande uit Hans Winter, Gerard Kuijper en ondergetekende.

p.s. We stellen het op prijs als je deze nieuwsbrief deelt met collega’s door deze bijvoorbeeld op mededelingenborden op te hangen of door te sturen naar collega’s.

Marten Jukema
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
E: m.jukema@cnvvakmensen.nl
T: 06-13204112