Actualiteiten Tata Steel

Zo vlak voor de vakantie is het goed om enige actualiteiten onder jullie aandacht te brengen.
Transformatie
Enige tijd geleden kwam de mededeling dat de Joint Venture niet door ging. De vraag was toen, en wat nu?
Wel, daar is enige richting aan gegeven door het moederbedrijf Tata in India.
Zij kiezen voor een zogenaamd transformatie programma, wat in ieder geval inhoudt, dat zij willen dat TSE haar eigen broek op gaat houden en niet meer bij het moederbedrijf voor geld aanklopt.
Er wordt enig verschil tussen korte termijn en lange termijn aangebracht.
Management is inmiddels aangepast en een Amerikaans bureau is bezig met een onderzoek wat er zou kunnen gebeuren.
Inmiddels heeft u via de EOR en de COR al de nodige signalen ontvangen en zijn er statements afgegeven.
Als CNV zijn we in deze groepen vertegenwoordigd en doen volledig mee.
Over de uitkomsten is nog niets concreet te zeggen. Ons gevoel zegt echter dat wij er niet gerust op zijn dat dit zomaar voorbij zal gaan. We zitten met elkaar echt in zwaar weer. Wij zitten er als bond waar kan bovenop en zullen via nieuwsbrieven u op de hoogte blijven houden. Daarnaast is alle info die u als lid heeft natuurlijk welkom bij ons.
Schroom niet om informatie te melden bij ons, mijn mailadres staat onder dit bericht.

CO2
CNV heeft maandenlang gepleit voor een zo laag mogelijke CO2 taks, omdat dit anders binnen de industrie heel veel werkgelegenheid kan kosten. Die wens is grotendeels binnen het klimaatakkoord gehonoreerd, maar is niet het ei van Columbus volgens het CNV. Er moet meer gebeuren in de toekomst waarbij wij steeds zullen blijven wijzen op de maatregelen die binnen de industrie genomen worden en er toe doen.

Pensioen
In grote meerderheid hebben de CNV-leden voor het pensioenakkoord gestemd. Het gaat om een akkoord op hoofdlijnen wat nog verder uitgewerkt gaat worden. Inmiddels krijgen wij de nodige vragen over de ins en outs van dit akkoord. Wij wachten verdere ontwikkeling verder af, waarbij Prinsjesdag weer een ijkmoment kan worden.
In oktober organiseren wij voor de leden bij Tata Steel een voorlichtingsdag met 2 meetings waarbij een deskundige uitleg komt geven over de stand van zaken en u uw vragen kunt stellen. Zodra de datum bekend is komt er een aparte uitnodiging voor deze dag.

CNV Vakmensen 125 jaar
Als lid heeft u ons jubileummagazine thuis ontvangen. Een blad wat de moeite van het lezen meer dan waard is, wat goed aangeeft waarom een vakbond er nog steeds toe doet.
Het is dus makkelijk om collega`s, vrienden enz. te overtuigen dat lid worden erg zinvol is, ook in deze periode vol ongewisse zaken en dossiers. Achterin het magazine is een lidmaatschap bon met aanbieding afgedrukt. Deze levert voor nieuw lid en aanbrenger voordeel op. U kunt deze gebruiken waar u wil, dus niet alleen op het werk maar ook om u heen.
Daarvoor hebben wij een stapel extra exemplaren liggen, welke uitgedeeld kunnen worden.
Als u ons belt, dan wel mailt, dan zorgen wij dat er extra exemplaren bij u komen. Het magazine kan het hele jaar nog gebruikt worden.

OR verkiezing
Deze staat gepland voor volgend jaar 2020. Toch gaan wij nu al op zoek naar kandidaten die voor het CNV in de OR plaats willen nemen als zij daar toe gekozen worden.
Een aantal van onze oudgedienden gaat afzwaaien bij het bedrijf en zullen dan stoppen met het OR werk. Dan is het goed dat er voldoende aanwas is voor ons als bond op de lijst of in de OR.
Wij willen vanaf begin 2020 al bezig met eventuele kandidaten om deze een stukje opleiding te geven en wegwijs te maken.
Waar wij wat van u verwachten, mag u iets van ons verwachten. Heeft u interesse neem contact met ons op dan gaan we in gesprek.

BBLG
In vorige nieuwsbrieven hebben wij uitbreiding gevraagd voor onze kadergroep BBLG. Dit heeft enig succes gehad, maar onder het motto "hoe meer zielen hoe meer vreugd" doen wij opnieuw een oproep.
Wat bij het vorige punt staat vermeld geldt ook hier. Neem contact met ons op en we gaan in gesprek over de mogelijkheden en uw wensen.

Voor nu, fijne vakantie en werkzaamheden gewenst.

Namens de BBLG CNV Tata Steel,
Peter Böeseken
Bestuurder CNVVakmensen
M: 06 51 60 20 43
E: P.Boeseken@cnvvakmensen.nl