Actualiteit Tata Steel

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig en gebonden in ons dagelijks leven, we werken thuis of aangepast met veel flexibiliteit op onze werkplek. Dat geldt zowel voor u als voor ons als bestuurder en kaderleden van CNV Vakmensen.

Gelukkig proberen we zoveel mogelijk ons werk door te laten gaan, al kunnen we geen meetings fysiek houden. Tata Steel houdt 1 keer per week een vide gesprek met de vakbondsbestuurders om de gang van zaken met elkaar te bespreken en zaken rond arbeidsvoorwaarden uit te zoeken, zoals een 4-ploegendienst in nood tijdelijk instellen. Dat dit nog niet aan de orde is, komt doordat de medewerkers zich heel flexibel opstellen. En dat is een groot compliment aan u allen waard.

Toch zal niet alles even goed gaan en kunnen wij ons voorstellen dat u vragen c.q. opmerkingen met ons wil bespreken dan wel dat u uw verhaal kwijt wilt. Daarvoor kunt u terecht bij Gerard Kuijper G.Kuijper@tatasteeleurope.com of bij mij als bestuurder Peter Boeseken (zie gegevens onder deze nieuwsbrief). Schroom niet maar maak daar gebruik van.

Transformatie
Uitgaande van alle flexibiliteit en inzet van de medewerkers was het afgelopen week echt wrang om de mededeling van de EXCO te ontvangen dat ze toch gewoon door gaat met het transformatieprogramma, ondanks dat de EOR en de bonden hebben aangegeven dit on hold te zetten gezien de situatie waar wij ons met elkaar in bevinden. Wij vinden dit absoluut onwenselijk, zijn hier boos over en hebben dit Tata Steel ook laten weten. Dit is slecht voor het moraal en zal gaan leiden tot acties in de toekomst. Wij zullen hier scherp op blijven acteren en u direct op de hoogte houden als dit nodig is.

Good Habitz
Afgelopen week heeft u als lid van CNV Vakmensen een uitnodiging gekregen om gebruik te maken van het programma van GoodHabitz. Tot 1 juni kunt u, als lid, via hun gratis workshops en scholing volgen. Er is een keuze uit 150 mogelijkheden warm bij u aanbevolen om hier gebruik van te maken. Na 1 juni wordt bekend of en in welke vorm dit programma doorgaat.

Verantwoordingsorgaan
Werkende leden ontvangen geen stembiljet, alleen de niet-actieven en gepensioneerden ontvangen een stembiljet voor de plaatsen van zetels voor niet-actieven. De leden van de actieven (Johan Boezewinkel) worden voorgedragen door de vakbonden en benoemd door de COR. 

Kandidaten gezocht
Als we verder kijken in dit jaar, uitgaande van het feit dat er toch een moment gaat komen dat er een normale situatie gaat ontstaan, dan staan er in november/december de OR-verkiezingen op de rol.
Dat lijkt een eind weg maar onze kandidatenlijst zal in september ingeleverd moeten worden. Wij vragen u dan ook om eens na te denken over een kandidaatstelling voor één van de ondernemingraden die straks gekozen gaan worden. Denk niet te snel, dat is niets voor mij of dat kan ik niet. Via de bond krijgt u alle hulp en steun om echt mee te kunnen doen in dit interessante werk. Over een paar weken ontvangt u via CNV Vakmensen een brief met een bereidsverklaring opgestuurd.

Denk nu vast na….. de bond dat zijn we samen. In dat kader doen wij bij elke nieuwsbrief ook een oproep voor uitbreiding van onze kadergroep. Deze komt iedere maand bij elkaar en bespreekt dan alle ins en outs van de onderneming, bondszaken, OR- zaken en arbeidsvoorwaarden. De vorige oproepen hebben inmiddels resultaat opgeleverd, maar er kunnen nog leden aansluiten. Wij kunnen u meer uitleg geven over hoe het werkt en u kunt er voor kiezen om eens een vergadering mee te maken om in de praktijk te zien of het iets voor u is.

Tot slot: Blijf gezond en let op elkaar!

Peter Böeseken
Bestuurder CNV Vakmensen
Mobiel 06 - 51 602 043
Mail: P.Boeseken@cnvvakmensen.nl