Wijziging verzamelplaats 72-uursstaking vrijdag 30 april

Wij krijgen van de gemeente Nijmegen geen toestemming om onze actie op vrijdag 30 april te starten vanaf P&R Nijmegen-Noord in verband met het vaccinatiepunt dat daar ook is. We krijgen wel toestemming om op een andere plaats te starten en te eindigen. Daarom is de verzamelplaats gewijzigd in P&R Nijmegen-West, Meeuwse Acker 2020 te Nijmegen.
Dit betekent het volgende:
  • Verzamelen en vertrek bij de metaalbedrijven wijzigt niet: verzamelen 07.15 uur, vertrek 07.30 uur.
  • Daarna komt iedereen, ook collega’s die vanuit andere sectoren meedoen, naar P&R Nijmegen-West, Meeuwse Acker 2020 te Nijmegen waar we rond 07.45 uur verzamelen.
  • Vertrek Staakkaravaan van daaruit naar Oosterhout om 08.15 uur.
  • Opstellen in Oosterhout langs de kant van de weg op de Rietgraafsingel achter het DC van Nabuurs; sluit s.v.p. aan achter de laatste auto met vlaggetjes die je ziet. Helemaal vooraan staat de FNV vrachtwagen die de hele actie voorop zal blijven rijden. De Staakkaravaan start als de laatste auto is gearriveerd, naar verwachting rond 08.45 uur. In Oosterhout rijden we de route tussen rotondes een paar keer en laten we van ons horen bij een aantal distributiecentra daar.
  • Binnendoor rijden we via de Griftdijk naar de A325 waar we rechtsaf de S100 opgaan naar brug de Oversteek. De vrachtwagen zal voor de brug heel langzaam rijden tot iedereen zich weer aangesloten heeft. Ook daar laten we horen dat we er zijn. Haal niet in en blijf achter elkaar rijden. Op de brug staat de fotograaf die van bovenaf foto’s/video maakt van de hele Staakkaravaan.
  • Intussen wordt op P&R West het terrein omgebouwd tot staakstraten. De staakregistratie start vanaf het moment dat de Staakkaravaan terug is, wederom op
    P&R Nijmegen-West. Het terrein wordt tijdens onze rit omgebouwd naar meerdere staakstraten. Je schrijft je dus één keer in als staker: op 30 april, voor 3 dagen of zolang als je staakt.
  • ’s Middags om 13.00 uur start, opnieuw op P&R West, de middagactie die we nog even geheim houden. Je kunt je daar aanmelden en hoort ter plekke waar je naar toe gaat.

Het belooft weer een geweldige actiedag te worden! Vlaggetjes voor op de auto die je nog hebt van de vorige keer s.v.p. zoveel mogelijk meenemen. Tot vrijdag allemaal.

Vragen? Neem gerust contact op met een van de kaderleden in jouw bedrijf of met ons.

CNV Vakmensen
Arthur Bot, cao-onderhandelaar Metalektro
T 030 - 7511450
E actie@cnvvakmensen.nl