Weer reorganisatie voestalpine Bunschoten

Veel CNV-leden vroegen ons de afgelopen weken: komt er nog een reorganisatie? Vandaag heeft de directie aan jullie haar plannen verteld. CNV Vakmensen is positief over het huidige sociaal plan, maar heeft vraagtekens over het aantal gedwongen ontslagen.

Goed overleg
Voor en na de zomer heeft voestalpine de vakbonden en de OR steeds goed bijgepraat. De adviseur van de OR is ook al in een vroeg stadium betrokken. Volgende week is er een afspraak tussen directie, CNV Vakmensen, FNV en CGMV vakorganisatie.

Aantal gedwongen ontslagen
Voor iedereen die weg moet, is de boodschap zuur. Of je nu vaste kracht bent, uitzendkracht of een contract hebt voor bepaalde tijd. In onze ogen zijn er al jaren te veel uitzendkrachten (en dus te weinig vaste contracten). Ook nu wil voestalpine nog 10-15% uitzendkrachten aanhouden. Als je meer uitzendkrachten wegstuurt, hoef je minder vaste krachten te ontslaan. Volgende week overleggen we daarover met voestalpine.

Het vervolg
Eerst moet de OR de nut en noodzaak van deze reorganisatie beoordelen. Want het gaat om zoveel mogelijk werkgelegenheid op de lange termijn. Als de OR daarover advies heeft uitgebracht, dan hoort iedereen of hij/zij mag blijven of niet. Dat zal waarschijnlijk in november zijn. Je kunt als lid dan ook juridische hulp krijgen van CNV Vakmensen. Tegen die tijd leggen we uit hoe dat precies werkt. Wordt vervolgd!

Heb je vragen of opmerkingen, laat het mij weten.

Roel van Riezen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 34
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl