We gaan staken in Utrecht! Doe mee. Het is jouw cao Metalektro

Werkgevers in de Metalekro gebruiken de cao-onderhandelingen om het hakmes in de arbeidsvoorwaarden van elke werknemer te zetten.
Of het nu gaat om een fatsoenlijke loonsverhoging, bescherming tegen absurde werktijden of gezond de eindstreep halen – op álles laten de werkgevers zien geen énkel respect en waardering te hebben voor hun werknemers.

Daarom roepen CNV Vakmensen en FNV alle werknemers in de Metalektro (grootmetaal) op om donderdag 11 maart en vrijdag 12 maart 2021 het werk voor 48 uur neer te leggen, te beginnen met de nachtdienst van woensdag 10 maart 2021 tot en met het einde van de middagdienst van vrijdag 12 maart 2021.

Overal in het land vinden op die dag dan regionale EN bedrijfsstakingen plaats. Dat doen we niet omdat we het leuk vinden. Dat doen we omdat het moet!.

Wij roepen jou op om 48 uur te staken!

INSCHRIJVING drive tHrough/RIJ DOOR staking
DONDERDAG 11 MAART VAN 09.00 UUR TOT 11.00 UUR
Adres: Parkeerterrein Savannahweg, Lageweide Utrecht

Kom in de auto en neem mee:

  • je volledig ingevulde stakingsformulier (heb je deze week al ontvangen)
  • je IBAN-nummer (bankpas)

Lees de veiligheidsinstructies op de achterzijde van dit pamflet goed door!

Vragen! Bel mij.


Henk Jongsma
bestuurder/onderhandelaar CNV Vakmensen
E h.jongsma@cnvvakmensen.nl 
M 06-22383073











STAKEN IS VEEL VEILIGER DAN DOORWERKEN!
We staken anders dan normaal. Wel is het zaak dat je je als staker registreert, zodat je in aanmerking komt voor de stakingsuitkering. We richten een stakingsstraat in, waar je het stakingsformulier vanuit de auto kunt inleveren. Bijgevoegde poster kun je op je autoraam plakken, zodat we wel herkenbaar zijn. Andere versieringen ter ondersteuning van onze eisen zijn nog beter. Maak er wat moois van!

STAKEN IS EEN WERKNEMERSRECHT
Je hoeft vooraf niet te melden dat je gaat staken. Dat hebben wij al laten weten aan de werkgevers. Dus ook namens jou. Staken is gewoon een werknemersrecht. 

HOUD JE AAN DEZE REGELS TIJDENS DE DRIVE THROUGH STAKING!!

ZORG DAT JE GEGEVENS KLOPPEN
Controleer op mijnfnv.nl of cnvvakmensen.nl/mijncnv of je gegevens kloppen. Staat de juiste werkgever genoemd en klopt je